Veendam 1894 (zat) boekt ruime zege bij GEO

VOETBAL - Veendam 1894 heeft afgelopen zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen GEO met 2-5 gewonnen. Bij rust stond het al 1-4 voor de manschappen van trainer/coach Harrie Hulsing sr. Het duel in Garmerwolde kende een curieus begin. GEO nam gelijk in de eerste minuut de leiding door slecht uitverdedigen aan Veendammer zijde. Harrie Hulsing jr. stelde vervolgens vanaf de aftrap direct orde op zaken door de gelijkmaker binnen te schuiven. Na deze hectische openingsfase nam Veendam 1894 het heft in handen, waarbij er constant dreiging uitging van het spitsenduo Hulsing-Hofman. Dit resulteerde uiteindelijk in een 1-4 ruststand middels treffers van Adam (pen), Hofman en nogmaals Hulsing. Deze stand kon nog hoger uitvallen, indien de voorwaartsen van Veendam 1894 iets nauwkeuriger waren in de afronding.

In de eerste fase na rust was er sprake van een redelijk gelijkwaardig duel, waarbij het GEO was die de ban brak. Na een handsbal van Adam in het eigen strafschopgebied, bracht Diederik Top vanaf de penaltystip de marge terug tot twee doelpunten. Nadat even daarna Veendam-verdediger Serhan Candan vanwege zijn tweede gele kaart kon inrukken, werd het ineens toch weer spannend. De geelzwarten konden de druk van GEO echter weerstaan en in de slotminuut van de wedstrijd maakte Harrie Hulsing jr. met zijn 3e treffer van de middag aan alle onzekerheid een einde.

Door deze overwinning is Veendam 1894 samen met VVK en OKVC lijstaanvoerder met vier punten uit 2 gespeelde wedstrijden. Geen enkele club in de 4e klasse C heeft de volle buit.

Aankomende zaterdag komt Velocitas op bezoek aan De Langeleegte.