Sport

Geslaagde clinic volleyballers Lycurgusbij Flash VeendamVOLLEYBAL - Zondag heeft volleybalvereniging Flash Veendam in samenwerking met de eerste selectie van Abiant Lycurgus uit Groningen een volleybalclinic gehouden voor de jeugdspelers van Flash.

De heren van Lycurgus spelen dit seizoen in de A-league van de nationale volleybalcompetitie en worden door de kenners als potentiële kampioenskandidaat bestempeld. De selectie van Lycurgus was compleet met de buitenlandse spelers aanwezig om onder leiding van trainer/coach Ronald Zoodsma de jeugdige volleyballers van Flash de verschillende volleybaltechnieken aan te leren.

Verdeeld over 5 velden gingen de mini's en A-, B- en C-volleyballers aan de slag. De mini's werden onder leiding van eerste spelverdeler en oud-Flashlid Frank Lubberts getraind. De overige jeugdleden werden door de andere spelers van de selectie getraind.

Gestart werd een pittige warming-up, waarin veel nieuwe dingen werden gedaan. Hierna werden de verschillende volleybalonderdelen als onderhands spelen, bovenhands spelen, serveren etc. behandeld.
Alle deelnemers aan de clinic waren van mening dat ze veel geleerd hebben en dat dit zeker voor herhaling vatbaar is.

De middag werd afgesloten met een wedstrijd tegen het team van Draaisma Dynamo uit Apeldoorn, ook uitkomende in de A-League, en gezien als één van de grootste tegenspelers van Lycurgus om het kampioenschap. Lycurgus ging voortvarend van start door de eerste twee sets te winnen. Daarna ging de vermoeidheid het team van Lycurgus parten spelen. De derde en vierde set werden gewonnen, zodat een vijfde set een winnaar moest geven. Dynamo pakte ook deze vijfde set en werd zo winnaar van deze wedstrijd.

Bij deze wedstrijd werd ondersteuning verleend door ballenrollers en quick-moppers van Flash. Dat Flash hier een eer heeft hoog te houden bleek maar weer. Zowel de scheidsrechters als de begeleiding van beide teams waren zeer tevreden over de prestatie van de Flash-meisjes. Een compliment waard.