Eerste punt voor SC Veendam in uitduel tegen Go Ahead Eagles

DEVENTER - Het eerste puntje is binnen voor SC Veendam. Na met 2-1 achter te hebben gestaan werd er in de laatste minuten nog gescoord door de geelzwarten: 2-2. Dit gelijkspel kan Veendam veel zelfvertrouwen geven en de volgende wedstrijden en vooral in de thuiswedstrijd van volgende week tegen fC Emmen.

De verdediging van de geelzwarten had het zwaar te verduren en ook in het uitduel tegen de ploeg van oefenmeester Joop Gall gingen ze niet helemaal vrij uit. Na een half uur kwam Go Ahead op een voorsprong van 1-0. Een goede interceptie van Go Ahead brachten de Deventenaren, ter hoogte van de middenlijn weer in bal bezit. De thuisploeg stoomde op naar de laatste gordel van Veendam. Go Ahead probeerde een een-tweetje op te zetten, maar ze kregen hulp van een paar Veendammers. Een Veendammer wilde het leer weg werken, maar schoot ongelukkigerwijs tegen zijn maatje aan. En de terugkaatsende bal kwam dus in de voeten van Janota, die doelman Leonard Nienhuis verschalkte: 1-0.

De 2-0 voor Go Ahead kwam voort uit een aanval over de rechterkant. Een steekbal op zijn maatje bracht de bal bij Marnix Kolder, die simpel doelman Nienhuis kansloos liet (2-1). Dat werd ook de ruststand. Na de thee moest Veendam wat terug doen. De geelzwarten zetten druk en zetten goaltjesdief Anco Jansen aan het werk. En hij schoot laag over de grond raak: 2-1. Iedereen bij Go Ahead had zich al verzoend met een overwinning maar Menting niet. De Veendammer schoot in de 82ste minuut raak en de eindstand werd 2-2.