Sport

Fun-Basketbalclinics voor leerlingendoor oud-international Henk PieterseBASKETBAL - Vrijdagochtend 16 september 2011 komt ex-basketbalprof Henk Pieterse naar de Wildervanckhal om daar clinics te verzorgen voor kinderen van de groepen 5 en 6 van een aantal basisscholen. De clinics worden georganiseerd als opwarmertje voor de oefenwedstrijd tussen de GasTerra Flames en Phoenix Hagen om 19.30 uur in de Wildervanckhal.

Een aantal groepen 5 en 6 van de Westerschool, 't Haimstee en de Wim Monnereauschool komen vrijdagochtend 16 september 2011 naar de Wildervanckhal voor een fun-basketbalclinic van Henk Pieterse. Henk Pieterse is een oud-basketbalinternational van 2.11 meter en een professional op het gebied van het verzorgen van uitdagende basketbal clinics. Op een speelse manier worden beginselen van basketbal bijgebracht. Met een grote dosis humor en veel muziek krijgen de kinderen in een rap tempo een unieke reeks aan oefeningen voorgeschoteld. Originele, door Pieterse zelf bedachte oefeningen als o.a. de dribbelcirkel en de POWER-DRILL maken het een waar bewegingsfeest voor alle deelnemers.

Van 08.45 tot 10.00 uur vindt de eerste clinic plaats voor de groepen 5 en van 10.15 tot 11.30 uur komen de groepen 6 voor de tweede clinic. De clinics worden georganiseerd in samenwerking met basketbalvereniging Aquila en Stichting Sportpromotie Veendam.