Nieuws

Zondag 11 september wandelen of fietsen in Veendam.WANDELEN EN FIETSEN - In het kader van de Europese week van de Mobiliteit organiseert de gemeente Veendam op zondagochtend 12 september een leuke wandeltocht en fietstocht.

De start van de wandeltocht (tussen 9 en 10.30 uur) is bij het station in Veendam. Bij inschrijving, € 2,= inclusief koffie/thee of ranja (kinderen gratis), ontvangt u een gratis treinkaartje van Arriva voor de enkele reis Veendam - Sappemeer-Oost en de wandelroute. Vanaf Sappemeer-Oost wandelt u terug naar Veendam, dit is ongeveer 10 kilometer.

De fietstocht start ook bij het station van Veendam (ook tussen 9 en 10.30 uur). Ook hier is de inschrijving € 2,= incl. koffie/thee of ranja (kinderen gratis). U heeft de keuze om aan de hand van een routekaart "De route van de turftocht" te fietsen. Maar u kunt ook kiezen voor het fietsen met Abel.

Abel is een gebruiksvriendelijk routenavigatiesysteem voor fietsers en wandelaars. Er zijn 24 "Abels" beschikbaar voor de fietstocht. De kosten hiervoor zijn € 5,= (+borg en legitimatie verplicht). U kunt de route ook downloaden (€ 4,95) op uw smartphone. Ga naar: www.abellife.nl , kies ‘routewinkel', kies Windows Mobile (voor de iPhone nog niet beschikbaar) en dan ‘Abellife in Groningen'.

De gemeente Veendam organiseert van 9 t/m 22 september 2011verschillende activiteiten in het kader van de Week van de Mobiliteit. Tijdens de week van de mobiliteit wordt duurzaamheid gepromoot, dat geldt voor wandelen, fietsen of OV, maar ook het gebruik stimuleren van duurzame brandstoffen. Kortom je bewust worden van het gebruik van mobiliteit.

Tijdens de Week van de Mobiliteit kan iedereen meedoen. Deelnemers aan een activiteit ontvangt een lot. Met dit lot maken deelnemers kans op het winnen van een fiets, aangeboden door fietsspecialist Meijer in Veendam, of een kwartaalabonnement van Arriva!.