Nieuws

Man aangehouden na fors geweld in Veendam



GEWELD - De politie heeft woensdagavond in Veendam een 50-jarige man uit Veendam aangehouden voor het plegen van fors geweld naar zijn 41-jarige ex-vriendin uit Veendam.

De vrouw was in de woning van haar ex-vriend uitgenodigd voor een gesprek. Dit ging een half uur goed totdat de vrouw vertelde dat ze niet bij hem terug zou komen. Hierop verloor de man zijn zelfbeheersing. Hij sloot de woonkamerdeur af, waarna de man een ijzeren voorwerp pakte. De 50-jarige viel vervolgens zijn ex-vriendin aan.

De vrouw wist na een worsteling het ijzeren voorwerp af te pakken en daarna de woning uit te vluchten. Op straat ging de worsteling verder. Uiteindelijk kwamen beiden op het pad naar de woning ten val.

Een buurtbewoonster schoot vervolgens te hulp en zij wist het ijzeren voorwerp weg te halen. De ex-vriendin werd door de man de woning ingetrokken. Volgens de vrouw probeerde haar ex-vriend haar te wurgen.

Door verzet van de vrouw lukte dit echter niet. Zij wist de woning uit te vluchten. Toen de man haar bij de voordeur weer te pakken kreeg, kwamen de agenten ter plekke. Zij wisten de verdachte aan te houden. De man werd in een cel ingesloten. De verdachte wordt vandaag gehoord. De vrouw heeft al aangifte gedaan.