Nieuws

Brandkranen controles in VeendamAfgelopen week is de gemeente Veendam begonnen met de periodieke brandkranen controle. Deze brandkranen zijn bedoeld als aftappunt voor de brandweer. Voordat de eigen watervoorraad op is, kan men op een brandkraan gaan afleggen. Een of twee slangen worden op een brandkraan aangesloten en voeden de TAS(tankautospuit). Bij een ondergrondse(het meest voorkomende in Veendam) brandkraan wordt eerst een opzetstuk(standpijp) op de brandkraan aangesloten.Dat gebeurt door middel van een bajonetsluiting.
De controle die ongeveer twee weken zal duren, wordt uitgevoerd door medewerkers van de brandweer.Die gaan met twee koppels op pad. Er moeten 620 brandkranen worden gecontroleerd op zowel gemeentelijke als particuliere grond.Hierbij komen soms vreemde situaties boven water. Zo ontdekte men dat er bij C-1000 aan de rede een brandkraan was gesitueerd op een parkeerplaats. Een beetje lastig als er een auto staat geparkeerd.Ook trof men een brandkraan aan die omhoog was gemetseld omdat men de tuin had opgehoogd, hierdoor kon men de standaard sleutel om de put te openen niet meer gebruiken.Ook trof men op meerdere plaatsen atributen boven op een brandkraan aan zoals een kei en een ton met planten. Ook kwam het voor dat de aanduidingsbordjes gedeeltelijk of niet waren te lezen ofwel door beplanting of verkeerde plaatsing. Ondanks deze opsomming van geconstateerde fouten blijkt dat over het algemeen de brandkranen goed te vinden en bereikbaar zijn.

Particulieren die een brandkraan op hun grond hebben zijn verantwoordelijk voor de bereikbaarheid hiervan. Geconstateerde gebreken zullen worden gemeld aan het waterbedrijf Groningen.Mensen die nog vragen hierover hebben kunnen contact opnemen met de heer K. Meijer of J.J. Hulzebos van de plaatselijke brandweer. tel.0598-652595.

VOOR HET SNEL KRIJGEN VAN WATER BIJ EEN BRAND IS HET DUS VAN GROOT BELANG DAT DE BRANDKRANEN TEN ALLE TIJDEN GOED ZICHTBAAR EN BEREIKBAAR ZIJN !!!!!!!!!!!!

LIVE - Nieuwbouwproject De Draverij Veendam