Nieuws

College Veendam: de proef gratis parkeren is geslaagdDoor politiek verslaggever Sjoerd Jan Burgsma.

PARKEREN - Het college van B&W heeft in een voorstel naar de gemeenteraad geschreven dat "de proef gratis parkeren is geslaagd".

Sinds 1 juni 2010 konden automobilisten hun auto kwijt op alle parkeerplaatsen in de gemeente Veendam zonder daarvoor te hoeven betalen. Dit heeft men indertijd besloten om zo het centrum van Veendam meer aantrekkingskracht te geven, mede gezien het feit dat in omliggende plaatsen al sprake is van onbetaald parkeren.

De proef wijst volgens het college uit dat ondernemers erg enthousiast zijn over onbetaald parkeren. De ondernemers willen ook graag een steentje bijdragen aan de kosten hiervoor. Er zijn evenwel nog een aantal hobbels te nemen. Het langparkeren bijvoorbeeld: de medewerkers van de winkels en de ambtenaren van de gemeente zetten nu hun auto zo dicht mogelijk bij hun werkplek. Dit geeft soms problemen voor de bezoekers van het winkelcentrum. In de toekomst wil het college hiervoor misschien een blauwe zone instellen. Dit betekent dat er gebruik van de parkeerschijf gemaakt wordt.
Tot slot is er nog één geluid dat nog niet genoemd is: de bewoners van het centrum. Dhr. Stadman (bewoner van het centrum) heeft een brief gestuurd waarin hij pleit dat de gehele Promenadeparkeerplaats een "blauwe zone" wordt. Of dit meegenomen wordt in de discussie van de gemeenteraad valt te zien op 26 september, want dan wordt het stuk besproken.

Wordt vervolgd.