Sport

Tennisclub Veendam Open 2011TENNIS - Maandag 19 september zal weer een begin worden gemaakt met het Veendam Open. Het Veendam Open is het jaarlijks terugkerend tennistoernooi van de TC Veendam. Inmiddels wordt dit toernooi alweer voor de zesde keer georganiseerd. Het toernooi heeft inmiddels een goede naam opgebouwd. De afgelopen jaren is het deelnemersaantal gestegen van 80 naar 230. Hoeveel tennissers dit jaar de weg naar Veendam weten te vinden is op dit moment nog niet bekend. De meeste inschrijvingen voor een toernooi stromen vaak vlak voor de sluitingsdatum binnen.

Het Veendam Open richt zich voor namelijk op de tennisclubs uit de provincie en probeert een goede mix te creëren van sport, spanning en plezier.

Naast het tennis zijn er ook verschillende randactiviteiten tijdens het toernooi. Woensdagavond zal tijdens het toernooi een klaverjasavond worden georganiseerd. De vrijdagavond wordt aangemerkt als feestavond. De kantine van de TC Veendam zal dan de uitstraling hebben van een ski-hut. In het verleden werd de kantine ook al omgedoopt tot beach-bar, boerenschuur en jungle.

Nieuw dit jaar is het feit dat tijdens de feestavond de band MindRush. Naast tennis staat de TC Veendam namelijk ook open voor talenten op muziekgebied.

MindRush wordt gevormd door Miron Westerhof - Eva Bouma - Wim Hendriks - Daan Smeenge en Huub Kuiper. De bandleden zijn allemaal 15 jaar en willen heel graag optreden.
De band is in 2010 opgericht en wist tijdens de Talentenjacht Populair eerste te worden.
Na de laatste wedstrijden van de vrijdagavond ( ca. 23.00 uur) zal de band hun repertoire ten gehore brengen.

Een dag eerder, donderdagavond, zullen beide dames van MindRush hun stemmen alvast testen door akoestisch werk ten gehore te brengen op de banen van de TC Veendam.

Dat het Veendam Open goed aangeschreven blijkt ook het feit dat de sponsors van het eerste uur het toernooi een warm hart blijven toedragen. Naast de clubsponsors, kent het toernooi ook toernooisponsors. Alle sponsoren wordt evenals voorgaande jaren weer een sponsorbuffet aangeboden op de vrijdagavond. Mede door het Veendam Open hebben zich dit jaar alweer twee nieuwe clubsponsors aangemeld. Tijdens het Veendam Open zullen de contracten worden ondertekend.

Iedereen is van harte welkom om de wedstrijden of activiteiten van het Veendam Open te bezoeken.