Veendam 1894 (zon) nipt langs BATO

VOETBAL - Het naar de 4e klasse gedegradeerde Veendam 1894 is de competitie afgelopen zondag begonnen met een moeizame 0-1 overwinning op BATO. In Winschoten zorgde Leon Zijlstra halverwege de eerste helft voor het enige doelpunt van de wedstrijd. De goal viel in een fase waarin Veendam 1894 het meeste recht had op een voorsprong.

Voor rust had de ploeg van trainer/coach Hans Kamphuis het beste van het spel en voetbalde het iets makkelijker dan BATO. Naarmate het duel vorderde slopen er echter steeds meer slordigheden in het spel. Met name het ontbreken van een goede eindpass ontbrak. Hierdoor werd verzuimd de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. De thuisploeg kon daarentegen ook niet echt een vuist maken, waardoor de amusementswaarde daalde naar een bedenkelijk niveau. Al kreeg BATO op basis van opportunisme nog enkele prima mogelijkheden. Uitstekend keeperswerk van Serkan Akbas zorgde er uiteindelijk voor dat de drie punten mee terug naar Veendam gingen.

Een prima resultaat tegen een ploeg die toch wordt gezien als één van de hoogvliegers dit seizoen in de 4e klasse C. Volgende week treedt Veendam 1894 in eigen huis aan tegen ZNC, een ploeg die het seizoen eveneens is begonnen met een zege (3-2 tegen Harkstede).