Sport

Veendam 1894 (zat) vergeet te winnen van Ezinge

VOETBAL - Het duel tussen het naar de 4e klasse gepromoveerde Veendam 1894 en Ezinge is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Na afloop toonde Ezinge zich het meest tevreden met deze uitslag. Op basis van de kansenverhouding en het veldspel had Veendam 1894 het meeste recht op de overwinning. Met name voor rust was de ploeg van trainer/coach Harrie Hulsing de bovenliggende partij. Met technisch verzorgd spel werden enkele 100% kansen gecreëerd, maar uiteindelijk wist alleen Hedde Adam middels een fraaie kopbal het net te vinden.

Na rust kon Veendam 1894 het niveau van de eerste helft niet vasthouden zonder dat het overigens echt in de problemen kwam. De tropische omstandigheden waren duidelijk van invloed op de dadendrang van beide ploegen. Ezinge bleef door de minieme achterstand echter hopen op een goede afloop en uit één van de spaarzame kansen bepaalde Gerritsen met een fraaie uithaal de eindstand op 1-1.

De conclusie na afloop was helder: Veendam 1894 heeft zichzelf tekort gedaan door met name voor rust de kansen niet af te maken. Volgende week zaterdag moet Veendam 1894 aantreden tegen GEO, een ploeg die wordt gezien als één van de betere ploegen in de 4e klasse C en afgelopen zaterdag met 0-2 won bij Zuidhorn.