Nieuws

skaten tijdens MobiliteitsweekMOBILITEIT - In het kader van de Europese Mobiliteitsweek worden twee kinderactiviteiten georganiseerd door de gemeente Veendam. Op woensdagmiddag 14 september 2011 vindt een skatetoertocht plaats in Borgerswold en op woensdagmiddag 21 september 2011 wordt ‘kids mobiel' georganiseerd op de parkeerplaats voor de Sorghvliethal.

Skatetoertocht
De skatetoertocht op woensdag 14 september 2011 begint om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur. De tocht is bedoeld voor kinderen van de groepen 5 t/m 8 van het basisonderwijs. De start is bij het luchtballonveld in Borgerswold. Bij inschrijving krijgt iedere deelnemer een stempelkaartje. Na afloop wordt het ingevulde stempelkaartje ingeleverd en ontvangen alle deelnemers via school een medaille met daarop de afstand die geskate is. Het dragen van een helm en bescherming is verplicht. Bij voorkeur graag eigen materialen meenemen. Wanneer dat niet lukt, is het lenen van materialen ook mogelijk, zolang de voorraad strekt!

Kids mobiel
Op woensdag 21 september 2011 wordt ‘kids mobiel' georganiseerd op de parkeerplaats voor de Sorghvliethal. Er is van alles te doen op het gebied van mobiliteit. Zo is er onder andere een balanz trikes parcours, een parcours met gekke en ouderwetse fietsen, steps, een bmx-demonstratie en een skelter behendigheidsrace.

Wie gaat naar huis met de ‘skelterbehendigheidsbokaal'? Kinderen van de groepen 3 t/m 5 zijn van 13.30 tot 14.45 uur welkom. Van 15.00 tot 16.30 uur wordt de baan vrijgemaakt voor de leerlingen van de groepen 6 t/m 8 van het basisonderwijs.

Deelnemen
Deelname aan de activiteiten in het kader van mobiliteit is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. Voor beide activiteiten geldt: bij slecht weer in de Sorghvliethal! Iedere deelnemer, ontvangt na afloop een lot. Met dit lot speel je mee in de loterij van de Mobiliteitsweek Veendam. Er is een fiets en een kwartaalabonnement van Arriva te winnen!