Nieuws

Gebouw in Veendam zoekt naamNAAM - Het imposante 120 meter lange multifunctioneel centrum van Compaen siert inmiddels het Jan Salwaplein in Veendam. De medewerkers van Compaen, het Zorgplatform Primair Onderwijs en de afdeling sport van de Kompanjie hebben hun werkplekken in het gebouw ingericht. Het jongerencentrum van Compaen legt momenteel de laatste hand aan de inrichting van de verschillende ruimten waar vanaf volgende week alle jongeren in Veendam e.o. terecht kunnen voor sportieve, recreatieve, muzikale en ontspannende activiteiten. Wat nog ontbreekt is een naam voor het gebouw.

Begin dit jaar riep Compaen de inwoners van Veendam op om mee te denken over een naam voor het multifunctioneel centrum. De oproep leverde een groot aantal suggesties op. Helaas kon de jury uit de ingezonden namen nog geen definitieve keuze maken. Daarom roept Compaen u opnieuw op om mee te denken over een passende naam voor het multifunctioneel centrum in Veendam.

Van belang is dat de naam voor het centrum een begrip wordt in Veendam net zoals: Van Beresteyn. De naam moet de laagdrempeligheid van het gebouw benadrukken en in overeenstemming zijn met de activiteiten die er plaatsvinden. De aanwezige organisaties in het multifunctioneel centrum bieden een totaalaanbod van voorzieningen waarbij ontmoeting, gezondheidspreventie, informatie, advies, ondersteuning, hulpverlening, sport en activering, centraal staan. Tot slot moet de naam uniek zijn.

Uw suggestie voor een naam met daarbij uw motivatie kunt u indienen via een formulier op de website van Compaen: www.compaenveendam of via een kaartje in de brievenbus van Compaen, Jan Salwaplein 3, Veendam.

Eind september komt de jury opnieuw bijeen om een definitieve keuze voor een passende naam te maken. De winnaar ontvangt naast een prijzenpakket, de mogelijkheid om tijdens de opening van het gebouw in november, de door hem of haar bedachte naam op de gevel van centrum te onthullen.