Nieuws

Getuigen gezocht van gevaarlijk rijgedrag WildervankerLEEK - De politie komt graag in contact met weggebruikers die donderdagmiddag op de A7 tussen Boerakker en Leek getuige waren van gevaarlijk rijgedrag van een 23-jarige automobilist uit Wildervank.

Omstreeks 16.15 uur belde een automobilist naar de politie om te melden dat op de A7 een bestuurder van een grijze VW Golf diverse verkeersovertredingen begin. Volgens deze getuige zou de bestuurder meerdere auto's rechts hebben ingehaald en maakte hij onnodig gebruik van de vluchtstrook. Ook zou de bestuurder meerdere voertuigen, waaronder een ambulance die met spoed ergens naar onderweg was, op zeer korte afstand volgen. En dat allemaal op het traject waar op dit moment wegwerkzaamheden plaatsvinden.

Op de A7 nabij Gorredijk werd de betreffende auto door agenten gesignaleerd. De 23-jarige automobilist kreeg een stopteken en er volgde een gesprek. De man uit Wildervank wilde echter geen verklaring afleggen.

De politie komt dan ook graag in contact met weggebruikers die donderdagmiddag op de A7 tussen Boerakker en Leek getuige zijn geweest van zijn gevaarlijke rijgedrag. U kunt daarvoor bellen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.