Nieuws

Wat is er nog meer te zien tijdens de Pruiverij.Op het podium La Vache op 17 september.

Bad Mojo akoestisch 12.30 uur - 13.15 uur
Bad Mojo is een krachtige rockband uit de stad Groningen,bestaande uit vier muzikanten. Van bombastische ballads tot het ruigere werk,zo proberen zij het publiek voor zich te winnen. De van origine Friese frontvrouw Mirthe Meter komt goed uit de verf met haar rauwe, maar toch gevoelig stemgeluid. De scheurende en soepele partijen op de gitaar, verzorgd door Thijs Kuik, zorgen voor een rauwe rand aan het geheel. De vloeiende baspartijen van Arno Miedema zorgen dat je muziek niet alleen hoort, maar ook kunt voelen. Uiteindelijk wordt het enthousiasme van drummer Niels Fischer niet vergeten. De stevige slagen van Niels zorgen ervoor dat het een feest wordt. Maar dat ze hun nummers ook prachtig akoestisch kunnen neerzetten,laten ze zien op het straatmuzikantenfestival in Veendam.

Elate 2 Enter (tommy meyborg) 13.30 uur- 14.15 uur
Elate 2 Enter,is de jonge singersongwriter Tommy meyborg uit Winschoten. Met zijn bijzonder (volwassen) stem geluid,weet hij het publiek te raken. Veel van Tommy zijn nummers zijn geinspireerd door zijn dagelijkse wandel,een bloem of een vogel kunnen voor hem genoeg zijn om een nieuw liedje te schrijven.
Op dit moment werkt hij aan zijn eerste E.P. Tommy zal tijdens zijn optreden op het festival, muzikaal bijgestaan worden door acteur en (tv) presentator Basz de Jonge.

Piet Kok, 14.30 uur - 15.30 uur
Piet Kok treedt sinds 1968 op als zanger/gitarist, afwisselend als soloartiest of in groepsverband. Hij speelt in de jaren zeventig in de groepen Farmer's Union (met o.a. Sido Martens en Nanne Kalma) en Irolt (met o.a. Inez Timmer en Nanne Kalma). Met Farmer's Union maakt hij de LP Reunion en hij speelt mee op de LP Kattekwea van Irolt. Tevens maakt hij, onder de naam Pete Cox, twee solo lp's One Way Street en Rambling Round. In deze tijd doet hij veel optredens, o.a. in voorprogramma's van de Engelse groepen Magna Carta en Camel. Tevens doet hij een optreden in Zuid- Engeland met David Cousins, zanger van The Strawbs. In de jaren tachtig formeert hij de Pete Cox Band met o.a Hubert Heeringa op saxofoon. Met deze band wint hij in 1987 het Bluesconcours van het Middelsee Jazztreffen in Leeuwarden waarna vele optredens volgen. In de jaren negentig gaat hij weer op de solotoer en in 2001 maakt hij een CD waarop hij Nederlandstalige gedichten zingt van de Irakese dichter Al Galidi, getiteld Vlucht naar de zee. Ze doen samen veel optredens, o.a. in Antwerpen. In het najaar van 2005 is de CD SOLO van hem verschenen met daarop Engelstalige liedjes. Deze CD is een goede afspiegeling van wat Piet Kok op dit moment brengt: een mengeling van folk en blues, bestaande uit eigen songs, traditionele folk - en bluessongs en covers, zichzelf begeleidend op gitaar, mandoline en mondharmonica.

Mr Jones, 15.45 uur - 16.45 uur
Mr Jones is een akoestisch duo bestaande uit gitarist Willem Reitsema en zanger Elias de Vries. Reeds in 1993 werd onder de naam Mr Jones met een volledige band een album uitgebracht onder de titel "Articles". Na het uiteenvallen van Mr Jones in 1996, werkten beide muzikanten mee aan verschillende projecten maar bleven Reitsema en de Vries achter de schermen bezig met het zoeken naar songs en het schrijven van eigen werk. Sinds 2001 staan ze ook weer samen op het podium en brengen ze een breed repertoire van songs. "Akoestisch Integer" en tweestemmig, staat Mr Jones garant voor een professionele avond live muziek. 

Op het podium Museumplein op 17 september.

Piet Kok, 13.00 uur- 13.45 uur
(zie boven)

Eric Devries, 14.00 uur - 14.45 uur
Eric Devries was ooit frontman van 'The Big Easy' waarmee hij in '92 de tweede plaats behaalde in de finale van de Grote Prijs van Nederland. De band werd geroemd vanwege de songs en teksten van Devries en viel op door de driestemmige samenzang en de combinatie van akoestisch en elektrisch gitaar. Verder speelde hij als gitarist bij de Nederlandstalige rootsband Bengels en vormde jarenlang een akoestisch singer-songwriter duo met BJ Baartmans. Zijn langverwachte debuut cd "Little of a Romeo" (2004) wordt in de pers zeer goed ontvangen. Na zijn opmerkelijke debuut album "Little of a Romeo" verschijnt in december 2007 de tweede cd van Eric Devries. "Sweet Oblivion" verschijnt op Inbetweens Records en is grotendeels opgenomen met zijn nieuwe band "The Easy" met Alan McLachlan (The Scene / Sjako) op gitaar, Bartel Bartels (Prof. Nomad) op bas en Stephan van der Meijden (Prof. Nomad, Pawnshop) op drums. Met opvallende bijdragen van gastmuzikanten als BJ Baartmans (gitaar), Harrie Brekelmans (pedal steel), Eric van de Bovenkamp (toetsen) en Jelka van Houten (zang).
De songs met band worden op de cd aangevuld met de zogenaamde ‘Tulsa Tapes', drie songs die Eric opnam in Tulsa, Oklahoma tijdens een Amerikaanse tournee.

Gerry Wolthof, 15.00 uur - 15.45 uur
Het is 1973 Gerry Wolthof is 15 jaar en gaat zich interesseren en ontwikkelen in muziek, voornamelijk West Coast Music, in 1979 begint Gerry met wat vrienden zijn eerste band. Wat veel mensen al meteen opviel was de grote gelijkenis qua zang en uiterlijk met Neil Young. Het is 1984 als een kennis hem inschrijft als Neil Young bij de Sound Mix Show van Hennie Huisman, hij start in 1985 tijdens een feestweek in Bellingwolde (Rheder brug feesten) waar hij wint en eindigt in 1986 als Neil Young op een 3e plaats achter o.a. winnaar (Elvis) Rene Shuman. In de laatste 10 jaar is er met zijn op veel plaatsen gespeeld zoals: Huntenpop, TT nachten, Neil Young fanclubdagen in Nederland en Duitsland, Blommenkinders, Woodstock aan de Maas, Peace in Riis en ettelijke grote en kleine kroegen. In al die jaren is Gerry ook solo optredens blijven doen, als zanger van eigen werk en nummers van de groten der aarde zoals Bob Dylan, Cat Stevens, John Lennon, Paul McCartney etc. Maar ook als solomuzikant die een ode brengt aan Neil Young.

Beansprouts 16.00 uur- 16.45 uur
Singer-songwriter duo Liesbeth Kemerlings en Martijn de Kleer vormen samen de basis van de band Beansprouts. Gewapend met een repertoire van Amerikaanse rootsmuziek verdienden zij hun sporen in het akoestische muziekcircuit in binnen en buitenland. De traditionals werden vervangen door eigen werk en voor de debuut CD getiteld Happy go lucky werd gekozen voor een eigentijds elektrisch-akoestisch roots geluid.De huidige bezetting van Beansprouts is: Liesbeth Kemerlings - zang en akoestische gitaar. Martijn de Kleer - zang, akoestische en elektrische gitaar, banjo, mandoline en fiddle.