Nieuws

Optreden bands Westerdiep tijdens PruiverijPRUIVERIJ - Tijdens de Pruiverij, zaterdag 17 septembr, op het Musuemplein in het Veendammer winkelhart zijn er dit jaar ook op andere locaties in het centrum allerlei activiteiten, waaronder het Westerdiep. Op het podium bij cafe De Toeter treden 5 bands op. Het programma ziet er als volgt uit: 

Barfly, 12.00 uur - 12.45 uur
Barfly is een band uit Veendam/Groningen en is medio 2009 opgericht door de in Engeland geboren broers Morris en Paul Vortman. De band laat op geheel eigen (zinnige) wijze een muziekale mix horen van singer/songwritter, folk en rock. Hun unieke (samen) spel is een genot om te horen, voelen en zien! Melodieus, integer, swingend, en poëtische teksten met kop en staart, en met een heerlijke gruizige stemgeluid van de zanger. Muziek zoals het bedoelt is! Barfly zal op 11 Juni as hun debut maken op het podium tijdens deze middageditie van The Night Of The Guitars festival in Veendam.
Ze spelen hun eigen geschreven werk! De band bestaat uit: Morris Vortman: guitar & backing vocals. Paul Vortman: drums & percussion. Peter Bloem: vocals, harmonica, whistle, guitar, mandolin, bouzouki, percussion. Ilona van Veen: violin. Gijs Pronk: piano, organ, strings. Lars Hofman: bass.

Mr.Jones, 13.00 uur- 13.45 uur
Mr Jones is een akoestisch duo bestaande uitgitarist Willem Reitsema en zanger Elias de Vries. Reeds in 1993 werd onder de naam Mr Jones met eenvolledige band een album uitgebracht onder de titel "Articles".Na het uiteenvallen van Mr Jones in 1996, werkten beide muzikanten mee aan verschillende projecten maar bleven Reitsema en de Vries achter de schermen bezig met hetzoeken naar songs en het schrijven van eigen werk. Sinds 2001 staan ze ook weer samen op het podium en brengen ze een breed repertoire van songs. "Akoestisch Integer" en tweestemmig, staat Mr Jones garant voor een professionele avond live muziek.

Bad Mojo, 14.00 uur- 14.45 uur
Bad Mojo is een krachtige rockband uit de stad Groningen,bestaande uit vier muzikanten. Van bombastische ballads tot het ruigere werk, zo proberen zij het publiek voor zich te winnen. De van origine Friese frontvrouw Mirthe Meter komt goed uit de verf met haar rauwe, maar toch gevoelig stemgeluid. De scheurende en soepele partijen op de gitaar, verzorgd door Thijs Kuik, zorgen voor een rauwe rand aan het geheel. De vloeiende baspartijen van Arno Miedema zorgen dat je muziek niet alleen hoort, maar ook kunt voelen. Uiteindelijk wordt het enthousiasme van drummer Niels Fischer niet vergeten. De stevige slagen van Niels zorgen ervoor dat het een feest wordt. Maar dat ze hun nummers ook prachtig akoestisch kunnen neerzetten, laten ze zien op het straatmuzikantenfestival in Veendam.

Spritz, 15.00 uur- 16.00 uur
Een band waarvan Koos van Dijk zei: "Ik ben zeer onder de indruk en Ik zelf moet heel eerlijk zeggen dat deze band dus incl. Leadsinger in zijn GEHEEL 0pvallend goed is! WOW De tempo's zijn echt des Broods lekkere Drive!! Hele goede muzikanten en HUN Bombita's zijn heel goed.
Feestband bij uitstek!!!! Zaalhouders sla uw Slag!!!
ps. Danny L. vond dit ook......)))"
Spritz is een Veendammer band met door de wol geverfde muzikanten: Everhard Sprik (zang) was in het verleden frontman van de Veendammer formatie HotMe!. Ad Antonisse (bas en zang) speelt al jaren in de Veendammer formaties Still Going West en The Neil Young Mirror Band. Be Brakke (gitaar en zang) speelde tot voorkort in de formatie SisterAct en nu nog in de formatie Resession. Marcel Wolthof (drums) speelt in de Crazy Hearts (band van Ralph de Jongh), Marcel van Mook (toetsen) speelde ongeveer 15 jaar in de band van de vader van Alain Clarke, Marianne van der Velde (zang) was jarenlang de leading lady van New Light, een allround formatie uit Veendam en Antoinette Bolt (zang), zij zong in diverse rock bandjes waaronder HotMe!en in een band met Tijnje Wijnterp

Trax, 16.15 uur- 17.15 uur
Onder het motto "rock met een vette knipoog" speelt de band TRAX al meer dan 15 jaar op de Nederlandse en Duitse podia. In deze periode deelde de band het podium met o.a.: Normaal, The Sweet, Kane, Mooi Wark, Golden Earring, Jovink & de Voederbietels Racoon, Zingende Fresia's en de Time Bandits. Een avond Trax staat voor stevige strak gespeelde rock met een eigen sound. In de setlijst staan nummers van bv. Queens of Stoneage, The Who, Cheap Trick, Roxy Music, Volbeat, Beatles. Met hun eigen interpretatie van nummers van Abba, Dolly Dots, Albert Hammond, Kim Wilde , Mungo Jerry, Nena en nog vele anderen heeft Trax een verrassend repertoire opgebouwd. Doordat de band de nummers naar hun eigen hand heeft gezet, kickt het gevoel van herkenning net altijd "ietsje" later in, en wanneer je jezelf betrapt dat je staat te headbangen op Abba weet je wat Trax bedoelt met "een vette knipoog". Het viertal Alfred (zang/gitaar), Harold jr (gitaar), Jetze (drums) en Harold sr. (bas) spelen overal met evenveel inzet en plezier, geen podium te klein of te groot, tent kroeg of plein deze band voelt zich overal thuis. Trax: je moet het gezien hebben,