Nieuws

Vol programma Pruiverij VeendamPRUIVERIJ - Het evenement Pruiverij, Oetmaarkt en Straatmuziek zoals de afgelopen jaren plaatsvond krijgt dit keer een flinke uitbreiding aan activiteiten. Als vanouds is het Museumplein gevuld met de pruiverijkramen waar het publiek culinair wordt vermaakt. Kleine lekkernijen tegen kleine prijzen, proeven en smullen van het aanbod van Veendammer ondernemers.

Op de Oetmaarkt is informatie te verkrijgen over het komende theater- en filmseizoen in vanBeresteyn, presenteert de Muziek- dans- en theaterschool het cursusaanbod en het Veenkoloniaal Museum verstrekt informatie over de komende exposities en activiteiten.

Op zaterdag 17 september worden deze activiteiten aangevuld met het Straatmuzikantenfestival. Op verschillende locaties in het centrum treft het publiek tal van singer-songwriters aan als Bean Sprouts, Mark Dontje, Bad Mojo, Piet Kok, Eric Devries en vele anderen.

Nieuw dit jaar is de uitbreiding op het Veenlustplein. Hier verrijst een waar Montemarte, een Kunstplein waar 20 kunstenaars en een sneltekenaar hun werk zullen presenteren, omlijst met passende muziek.

Het Raadhuisplein wordt omgedoopt tot een Kinderplein. Hier is van alles te doen onder leiding van de Veendammer leefkunstenaars Jeroen en Wanda Boerstra. Een Bellenblaasartiest zal bellen blazen waar kinderen alleen maar van kunnen dromen. Een levende poppenkast verschijnt op gezette tijden en theaterpret.

In het kader van Straattheater zal een deel van de bezoekers aan het centrum vreemd opkijken. Op onverwachte momenten zal er reuring zijn in het publiek, wat er precies op stapel staat is voor iedereen een verrassing.

De uitbreiding strekt zich uit tot aan het Westerdiep/Prins Hendrikplein waar het publiek kan genieten van een vijftal bands die hun kunnen zullen presenteren.