Nieuws

Licht uit, spots aan: VanBeresteyn is klaar voorhet nieuwe seizoen met vernieuwde website.Theater vanBeresteyn begint binnenkort met frisse moed en groot optimisme aan het nieuwe theaterseizoen. De voorverkoop is heel goed verlopen. Liepen landelijk de verkoopcijfers met 14 % terug, vanBeresteyn zit ongeveer 25 % in de plus. Deze "lekkere" start krijgt nog een extra glans door de fonkelnieuwe website van het theater. Op 12 september wordt de nieuwe site gelanceerd.

Nieuwe uitstraling
De website heeft een geheel nieuw gezicht gekregen met een krachtige, professionele uitstraling waarin het zich kan meten met alle grote theatersites in het land. De site is opgemaakt in de huiskleuren rood en zwart van vanBeresteyn, is duidelijker, sneller en gebruiksvriendelijker geworden en biedt veel meer beeldmateriaal. Dit is niet meer beperkt tot fotomateriaal, maar er kunnen ook meer en betere video's en previews worden afgespeeld van komende voorstellingen. Bezoekers kunnen rechtstreeks in het reserveringsprogramma van het theater hun kaartjes bestellen. Voorheen kon dat alleen door het afgeven van een machtiging, nu kan ook via iDEAL worden betaald. Dat is gemakkelijker voor de bezoekers, maar biedt ook veel efficiencyvoordelen voor het theater zelf. Verder is er meer aandacht voor koppelingen met social media.

Filmhuis
In de website is ook de site van de Filmliga opgenomen, die nu is omgedoopt in Filmhuis. Hiervoor is gekozen omdat de filmactiviteiten van vanBeresteyn in dit seizoen een nieuw tijdperk ingaan met de zogenaamde digitalisering: de aloude ratelende 35-milimeterfilm wordt in de loop van het seizoen vervangen door een gloednieuw digitaal projectiesysteem. Daarmee stelt vanBeresteyn definitief zijn toekomst als professioneel filmhuis veilig en zijn er meer mogelijkheden voor filmvertoningen, ook van recente films.

Andere activiteiten
Ook alle andere activiteiten die in het theater plaatsvinden, krijgen een plek. Zo is er informatie te vinden over de Volksuniversiteit, die samen met de Bibliotheek wordt geëxploiteerd, over de lezingenserie en over allerlei andere mogelijkheden tot verhuur van de zalen in het theater en het Cultuur- en Congrescentrum.

Licht uit, spots aan: VanBeresteyn is klaar voor het nieuwe seizoen.
www.vanberesteyn.nl