Nieuws

Dinsdag Kinderfeestweek Borgerswold VeendamDoor Sieneke

De zon schijnt en in de KinderFeestweektent wordt het warm - meer dan 200 kinderen zingen luidkeels de liedjes mee en genieten volop.

Wat is het weer geweldig vandaag! Er zijn jarigen in de tent en daar wordt luid voor gezongen en daarna gaat het echt beginnen....

Kinderen zitten op het puntje van hun stoel om van het toneel te genieten.... en er gebeuren weer spannende dingen met Mozes, die nu een volwassen man is geworden en zijn Hebreeuwse volk niet vergeten kan. Tijdens een schermutseling op het werkveld, ziet Mozes dat een Egyptische opziener één van de Israëlieten slaat en Mozes wordt erg boos en doodt de Egyptenaar. Mozes moet vluchten, want hij vreest wraak van de farao. Van een prins tot een vluchteling, wie kan hem nog helpen? Mozes blijft op God vertrouwen en na een lange reis komt hij in Midian. Daar is hij welkom en mag hij blijven wonen.

Na het toneel komt er de ‘wie weet het stoel' en mogen kinderen de hand opsteken als er een vraag gesteld wordt over het toneelspel en wie goed heeft opgelet en de vraag goed beantwoordt, kan hiermee een kadootje scoren.

Saar, de dienstbode van de Koning komt ook weer voorbij en is helemaal druk om uitnodigingen te maken voor de bruiloft....... maar er gebeurt iets heel vreemds. Alle kaarten zijn nat geworden, hoe kan dat nou? Wie heeft dat nou gedaan? Maar Saar laat zich niet ontmoedigen, ze gaat door met de voorbereidingen van het grote Feest voor de Koning.....

De kinderen krijgen ranja met een koekje en gaan lekker aan de slag met een knutselwerkje, de tijd gaat weer veel te snel voorbij en is het weer tijd om thuis een broodje te eten. Alle kinderen krijgen vandaag een speciale Kinderfeestweek-krant mee naar huis!

Meer nieuws en foto's staan op de Kinderfeestweek Hyves

's Middags stroomden de kinderen weer binnen en genoten van de muziek en het heerlijke weer tijdens de spelletjes in Borgerswold.