Nieuws

Donderdag Kinderfeestweek Borgerswold VeendamDoor Sieneke

Vandaag was weer een zegenrijke dag!

De tent was gevuld met 225 kinderen, die genoten van de ontknoping van het toneelspel. Wow, wat was dat spannend - Mozes mag vertrekken uit Egypte met zijn volk naar Kanaän, nadat het land Egypte gegeseld is door tien grote plagen, namelijk: de Nijl verandert in bloed - kikkers - steekmuggen - vliegen - runderpest - zweren - hagel - sprinkhanen - duisternis - en dood van de eerstgeborenen.

De farao zei: ‘Ditmaal erken ik dat ik gezondigd heb. De HEER staat in zijn recht, de schuld ligt bij mij en mijn volk'. Mozes mag zo snel mogelijk met het Hebreeuwse volk Egypte verlaten. God is goed!

Vandaag mogen de kinderen komen vertellen waarom ze heel blij of verdrietig zijn en ze mogen het ook op een papiertje schrijven en gaan ze deze briefjes in een mandje leggen bij het kruis. En dat is heel fijn, de Here Jezus houdt van zijn kinderen.

's Middags is er weer een superspel - deze keer doen alle groepen hetzelfde - tikkertje met painted hands, rennen, lachen en weer opnieuw beginnen. De kinderen was gevraagd een oud t-shirt aan te doen en na afloop was die soms rood, geel en blauw gekleurd - zelfs kinderen met gekleurde gezichten liepen er rond, de kinderen beleefden een top-middag.

Het team van de EHBO stond, zoals elke dag paraat om te helpen, als het nodig mocht zijn, maar vandaag viel het allemaal erg mee!

En in de keuken waren ze druk bezig om ranja te maken, want van het rennen en het zonnetje krijg je dorst!

Om vier uur zit deze heerlijke dag er al weer op en de kinderen krijgen allemaal een leuk kadootje mee naar huis, waar ze nog lang plezier van zullen hebben.

Morgen al weer de laatste dag van deze Kinderfeestweek en het belooft weer een mooie afsluiting te worden.