Nieuws

Harry Niehof akoestisch in de Margaretha HardenbergkerkOPTREDEN - Op zondag 11 september vindt er in de Margaretha Hardenbergkerk een optreden plaats van Harrie Niehof. De stichting Wildervanck-Wildervank heeft zich ten doel gesteld deze kerk, die niet meer als zodanig dienst doet, in te zetten als "Een gebouw van en voor de plaatselijke en regionale bevolking waarin uiteenlopende culturele en sociale evenementen kunnen plaatsvinden". Met deze achtergrondgedachte heeft de stichting samenwerking gezocht met Bé Wever en een aantal van deze sessies belegd.

Harrie Niehof is mede bekend van TV Noord en bracht folk, blues, rhytm & blues, soul, americana: allerlei met de hand en met het hart gemaakte engelstalige muziek. Harrie was altijd op zoek naar kernachtige teksten met veel zeggingskracht en weinig woorden. Het lag voor de hand, maar hij zag het niet. Hij kwam terug in Groningen, de plek die hij wilde ontvluchten. Een plek waar de (meeste) mensen zwijgen als ze niets te zeggen hebben. Een plek waar nog genoeg ruimte is voor weinig woorden. In 2002 zong hij zijn eerste Groningstalige liedje als grap. Nu doet hij alles in zijn moedertaal.

Harrie Niehof treedt dus zondag 11 september op in de MHK kerk, Torenstraat 108 te Wildervank. Het begint om 15.00 uur en de entree is € 5,00.