Nieuws

Maandag Kinderfeestweek Borgerswold Veendam.Door Sieneke.

Maandag was de eerste dag van de kinderfeestweek. We kunnen terug zien op een zeer geslaagde dag! Vanmorgen meldden zich iets meer dan 200 kinderen bij de inschrijving.

Al snel zaten kinderen in rijen in de tent met hun leiding en kon het programma beginnen. Leuke liedjes die stevig meegezongen werden en daarna kwam Saar op het toneel, zij is de dienstbode van de koning en moet een groot feest organiseren voor het huwelijk van de zoon van de koning. De blauw-witte tent in Veendam is de ideale plek om het daar te organiseren, daar zijn heel veel enthousiaste kinderen in een opperbeste feeststemming! Morgen horen we er nog meer van .....

Daarna volgde het toneel - er werd een jongetje geboren bij het Hebreeuwse volk in Egypte en ze wilden het jongetje voor de strenge farao verstoppen en legden de baby in een mandje in het riet, waar de prinses voorbij kwam en zij hoorde de baby huilen. Oh wee, een jongetje van het Hebreeuwse volk, maar zo lief en mooi - de prinses noemde hem Mozes en dat betekent ‘uit het water gehaald'. Mozes mag opgroeien tot een sterke jongen en later gaan wonen in het paleis van de prinses.......

Daarna gingen de kinderen knutselen en kregen wat lekkers en om 12 uur zat de eerste morgen er al weer op en ging iedereen naar huis. De kinderen werden om half 2 weer verwacht voor het middagprogramma, dat bestond uit lekker zingen met veel bewegingen en daarna naar buiten, waar een spellencircuit was uitgezet door de spelleiding. Dat was vet gaaf!

Het programma van de eerste dag viel in goede aarde en de kinderen vermaakten zich erg goed. We hebben wat buitjes gehad maar dat mocht de pret niet drukken. Snelle omschakeling en alternatieven werden gebruikt, waardoor de kinderen verder konden met hun programma zonder dat de regen als hinder werd ervaren.