Nieuws

Geef uw leven een beetje meer GLANS:een cursus voor 55+ vrouwenStart cursus 15 september.

Veel 55+vrouwen hebben hun leven goed op orde. Toch lijkt het of de glans hier en daar een beetje verdwijnt. Bij het ouder worden komen er soms leuke veranderingen, zoals het hebben van meer vrije tijd of het krijgen van kleinkinderen. Andere veranderingen zijn niet prettig, zoals bijvoorbeeld het wegvallen van een vaste dagindeling, wel of niet gedwongen stoppen met werken, het uit het oog verliezen van vrienden en vriendinnen of het verlies van dierbaren.

Hoe geef je meer glans aan je leven? Hoe zorg je voor leuke en gezonde bezigheden, een prettige vrienden- en/of kennissenkring en hoe zorg je dat je je sterke punten kent en gebruikt. Deze vragen worden behandeld in de cursus GLANS die wordt georganiseerd voor vrouwen van 55 jaar en ouder.

Voor wie is de cursus bedoeld?
U bent een vrouw van 55 jaar of ouder. Als u verder één of meerdere van de volgende stellingen met ‘ja' beantwoord, dan is de cursus ‘Geef uw leven meer GLANS' heel geschikt voor u.

  • Ik mis soms mensen en gezelligheid om me heen, ja / nee
  • Mijn kennissenkring kan wel wat uitgebreider, ja / nee
  • Ik vind dat ik te weinig leuke bezigheden heb, ja / nee
  • Ik wil wel iets ondernemen, maar ik stel het steeds uit, ja / nee

Wat kunt u verwachten?
Tijdens de bijeenkomsten komen onderwerpen aan de orde die te maken hebben met manieren waarop u het leven wat meer glans kunt geven. Elke week staat de ‘GLANS-schijf' van vijf centraal. De ‘GLANS-schijf' van vijf lijkt op de voedingsschijf van vijf. Alleen gaat het nu niet over gezonde voeding , maar over andere belangrijke ‘voedingsmiddelen' die mensen nodig hebben om prettig te leven: Gezondheid & gemak-Lichamelijke activiteit & leuke bezigheden, Affectie, Netwerken & Sterke Punten.

Concrete onderwerpen zijn:

  • positief zijn en blijven;
  • initiatief nemen en zelfvertrouwen opbouwen;
  • doelen stellen en bereiken;
  • persoonlijke sterke punten ontdekken en uitbouwen;
  • de positieve kanten van het alleen zijn, dan wel samenzijn ervaren.

Duur van de cursus en locatie?
De cursus GLANS bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur (inclusief een pauze met koffie of thee) in een groep van maximaal 12 vrouwen. De cursus wordt begeleid door twee ervaren docenten. De cursus biedt ruimte om ervaringen uit te wisselen en vaardigheden te oefenen. Bij de cursus hoort een mooi uitgevoerde werkmap. Data van de cursus: donderdag 15, 22, 29 sept. 6, 13, 20 oktober van 13.30 tot 16.00 uur . De cursus vindt plaats bij Compaen,
J. Salwaplein 3 Veendam.

Kosten?
Voor deelname aan de cursus wordt een eigen bijdrage van € 25,00 gevraagd.

Meer informatie en/of aanmeldingen
Stichting Compaen:
Hazime Tasci en Sina de Jong
Tel.: 0598 -698119 of 06 12150475