Sport

Herald Hadders penalty bokaalTekst: Jacob Kuipers. Foto's: Henk Drenth.

WILDERVANK - Zondag 28 augustus is bij de voetbalvereniging Wildervank de Herold Hadders penaltybokaal in het leven geroepen. Deze bokaal is genoemd naar de vorig jaar overleden trainer van de A-junioren. Ook was Hadders assistent-scheidsrechter van het eerste zondagelftal van Wildervank. Dat bracht secretaris Gerard de Groot op het idee om een penaltybokaal voor de D-junioren te organiseren voor zijn overleden zwager.

De voetbalclub had al jaren twee F-pupillen van de week bij elke thuiswedstrijd van zondag 1. Deze twee pupillen stonden op de middenstip en moesten de doelman passeren na een lange solo. De Groot wilde er graag iets bij doen en hij dacht aan een penaltybokaal voor de D-pupillen.

Gerard de Groot heeft dit voorgesteld aan het hoofdbestuur en zij vonden het een uitstekend idee. Gerard ging daarna in overleg met zijn schoonmoeder Trijnie Hadders. De moeder van Herold kwam zelf met het idee om hieraan de naam van haar zoon Herold te hangen. Zodoende heet het dus ook de Herold Hadders penalty bokaal.

Trijnie zorgt aan het eind van het seizoen voor de bekers. De nummers 1 t/m 5 krijgen hiervoor een beker. Mevrouw Hadders wilde graag dat haar jongste kleinzoon Damilo de aftrap van dit onderdeel zou gaan verrichten.

Vandaag waren Mark Menting van D1, Sander Wiechertjes van D2 en Petra de Raad van D3 het trio dat de aftrap mocht nemen om de penalty bokaal nieuw leven in te blazen. Jaren geleden had vv Wildervank ook een penalty-bokaal maar dat is toen ter ziele gegaan.

De bedoeling is dus om elk 3 strafschoppen te laten nemen op de reservedoelman van Wildervank (zon). En zondag was dat Rob Olijve. Mark Menting benutte de meeste strafschoppen en hij gaat dus door naar een finale ronde, die aan het einde van het seizoen wordt afgewerkt. De winnaar van deze finale ontvangt dus de Herold Hadders bokaal.

Bij elke thuiswedstrijd mogen maximaal 5 D-pupillen strafschoppen nemen op de reservedoelman van die dag. Elke deelnemer krijgt na afloop een bakje patat en een flesje drinken als dank voor hun medewerking.