Nieuws

Politie zoekt getuigen van straatroof in VeendamKAAP DE GOEDE HOOP - De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof, die vrijdagavond rond 22.10 uur bij de vijver aan de Kaap de Goede Hoop in Veendam heeft plaatsgevonden.

Een 62-jarige man uit Veendam liep ter hoogte van het gebouw van Meander toen hij plotseling van achteren belaagd werd door twee jongens. De 62-jarige kreeg klappen en schoppen, waardoor hij ten val kwam. Terwijl de man op de grond lag, werd het slachtoffer nog meerdere keren geschopt. De man is vervolgens in gewonde toestand naar huis gegaan. Daar waarschuwde hij de politie.

Gewond
Hierop werd het slachtoffer door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Thuis ontdekte de man dat zijn mobiele telefoon weg was. De politie gaat ervan uit dat de telefoon door de straatrovers is weggenomen. De politie wil graag in contact komen met getuigen die iets hebben gezien van de straatroof en/of iets kunnen zeggen over de identiteit van beide straatrovers. Getuigen kunnen bellen met het landelijke telefoonnummer 0900-8844. De politie geeft de aanpak van geweldzaken hoge prioriteit. De politie in Veendam stelt een onderzoek in naar de identiteit van de straatrovers.