Nieuws

Shantyfestival Veendam op 10 septemberSHANTYFESTIVAL - Op zaterdag 10 september zullen in het centrum van Veendam zes shantykoren hun opwachting maken om het publiek de hele dag met muziek en zang te vermaken, waaronder twee shantykoren uit Duitsland.

Shantykoor De Scheepsjoagers uit Muntendam, De Zeemansvrouwen uit Zuidbroek, Shanty Chor Kelheim uit het Kelheim (Beieren), Schaumburger Shantychor uit Hagenburg-Sachsenhagen (Nedersaksen), Shantykoor Maritiem uit Winschoten en Shantykoor De Sweel Singers uit Zweeloo.

Deze koren komen op uitnodiging van de Stichting Kleinkunst Veendam. De stichting organiseert deze dag in nauwe samenwerking met De Scheepsjoagers. Dit koor bestaat nu 20 jaar en daarom worden door het koor verschillende extra activiteiten georganiseerd. Het koor heeft vriendschappelijke banden met alle koren die deze dag in Veendam samenkomen. Zo ontmoeten de leden van de Scheepsjoagers en het koor uit Hagenburg elkaar bijna jaarlijks wel ergens.
In 2008 waren De Scheepsjoagers te gast in Kelheim. In hun jubileumjaar hebben ze daarom ook hun Beierse vrienden uitgenodigd te komen. En als deze koren dan toch hier zijn, kunnen ze meteen deelnemen aan het festival, zo was de redenering van Stichting Kleinkunst.

Het festival begint voor de koren met een ontvangst in het cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam om 10.00 uur ‘s ochtends. Vanaf 11.00 uur zullen de koren elkaar telkens afwisselen op een drietal pleinen in het centrum van Veendam: het Museumplein, het Veenlustplein en het Raadhuisplein.
's Middags om half vier vindt de afsluiting van het festival plaats op het Museumplein waar alle zes koren gezamenlijk nog een aantal liederen zullen zingen.