Nieuws

Camping LiveDoor Jacob Kuipers

IJHORST - Parkstadveendam was de afgelopen vakantie drie weken op pad in het gehucht IJhorst, onder de rook van de gemeente Staphorst. Een Veendammer familie vierde daar hun vakantie in het knusse en rustieke Overijsselse landschap. Parkstadveendam legde het doen en laten vast van de familie Eeringa en camping De Vossenburcht was het decor waar alles zich afspeelde.

Camping De Vossenburcht ligt in een schitterende bosrijke omgeving, op de rand van de provincie. De Vossenburcht biedt gezelligheid aan het hele gezin en de camping is heel mooi aangelegd. Heeft ruim bemeten plaatsen voor uw sta- of uw toercaravan. Verder is aanwezig een zwembad, wasserette, kantine met bar, biljart en terras.

Ook beschikt de familiecamping over een snackbar en een recreatiezaal. En een groot speelveld waar diverse manifestaties kunnen plaatsvinden. Vooral tijdens de schoolvakantie´s is het mutjevol op de camping. Deze vakantie duurt zes weken en dan wordt er een recreatieteam ingehuurd om de kinderen bezig te houden. En dat was een groot succes.

Het kleine grut is elke morgen van de partij voor een danspartijtje in de buitenlucht en aansluitend het liedje 'De show kan beginnen`. Daarna is het knutselen geblazen voor de praatjesmakers. Verder zet het recreatieteam zich in voor bosspelletjes, balspelen en een playbackshow. Plaats van handeling was de kantine en het was van een zeer hoog niveau.

De zaal was bomvol en de vaders, moeders, opa´s en oma´s zaten zowat met tranende ogen te kijken hoe hun kleinkind in zo´n stampvolle tent het hoofd ´koel´ hield. Sommige kinderen keken iets onwennig de zaal in. En wat gaat er door die kleintjes heen, als het grote publiek één en al oog heeft voor de playbackers. En de winnares werd Vera, samen met haar twee oudere zusters.

Daarna was het de groep van 13 jaar en ouder die op de planken van camping De Vossenburcht hun kunsten mochten vertonen. En dat werd een groot feest. Onder de muziek van Ton en Karel werden diverse creaties ten tonele gevoerd. En alles werd aan elkaar gepraat door Kirsten van het recreatieteam. En hier ging Hetty en Co met de hoogste prijs aan de haal. Ze playbackten een nummer van de Dolly Dots.

Het muzikale gedeelte kwam dus voor rekening van het duo KATO (Karel en Ton). Zij verzorgen ondermeer karaoke, dansavonden en het verlenen van advies en technische ondersteuning bij playbackshows, terreinevenementen, omroep- en achtergrondmuziek bij braderieën en feesten. www.kato-soundenvideo.nl

Wat ook tot de verbeelding sprak waren de schitterende creaties van de diverse vrijwilligers/sters die meededen aan de Vossenjacht. Het kwam er op neer dat de tovenaar, de automonteur en de kok niet meer wisten wat ze moesten doen. De meeste creaties waren van De Vossenburcht en er waren ook enige mensen die hun eigen creatie showden. En ook de prins en prinses waren betoverend om te zien.

Ondanks dat de bouwvakvakantie een beetje in het water viel waren er toch nog enige dagen dat de vakantiegangers een duik in het zwembad deden. En wonderen bestaan nog. Een 6-jarig meisje vond het nodig om voor het oog van de camera in een boom te klimmen.

En in de laatste week van de bouwvakvakantie vond er nog een levende tafelvoetbalspel plaats. Er werden diverse teams geformeerd en het spel kon beginnen. Hoogstaand spel want de bal werd diverse keren uit het veld getrapt, maar de toegestroomde toeschouwers zorgden er voor dat het spel snel weer door ging. Kortom: een schitterende happening.

Zijn er meer Veendammers die op vakantie zijn of geweest. Mail uw foto's en een verhaaltje naar jacobkuipers@parkstadveendam.nl