Nieuws

Pannenkoekboerderij Torenhoeve Wildervank open.PANNENKOEK - Na het ontvangen van de laatste vergunningen van de gemeente kunnen ze eindelijk los, zo meld Lenie de Vos. Zij en echtgenoot Peter hebben een hectische tijd afgesloten met veel tegenwerking van een paar buurtgenoten. Peter en Lenie hadden na de verkoop van hun bedrijf in kunststofkozijnen juist voor rust gekozen en dachten die in Wildervank te vinden. Het was Peter zijn droom om een oude boerderij te kopen en deze geheel te verbouwen en er dan een pannenkoekboerderij in te beginnen. Koken is een passie van Peter en in zijn jeugd werkte hij veelvuldig in de horeca, maar toch koos hij er toen voor om timmerman te worden.

Door allerlei omstandigheden waren Peter en Lenie toe aan een nieuwe start en die vonden ze dus in Wildervank aan de Torenstraat 27. Begin juni 2007 kochten ze de boerderij en verbouwden eerst het woonhuis en creëerden ruimte voor een bed en breakfast accommodatie. Bij de boerderij is een groot stuk waar ze graag met een camping van start wilden gaan, maar dat stuitte op bezwaren van de gemeente.

Het echtpaar zat niet bij de pakken neer en begon ijverig aan de realisatie van een pannenkoekenrestaurant in de boerenschuur. Alle werkzaamheden hebben ze met z'n tweeën gedaan, en heel veel oude authentieke zaken zijn daarbij bewaard gebleven. Zo is de oude granieten aanrecht verwekt in het damestoilet en lijken de deuren van het restaurant op houten deuren uit een oude boerenschuur. Ook de inrichting van het restaurant is heel gezellig geworden met behoud van de oude balken.

Voor het echtpaar breekt er een hele nieuwe periode van hun leven aan en krijgen ze hun vuurdoop in de horeca. Peter en Lenie beginnen op aanraden van veel collega's eerst rustig met een aantal variëteiten aan pannenkoeken. Door de passie van Peter hebben ze nu twee eigen recepten op de menukaart staan, de Torenhoeve en de Vegahoeve, voor liefhebbers van vegetarisch eten.

Ook de soepen die worden geserveerd worden door Peter zelfgemaakt en verkoopt men ambachtelijk bereid Italiaans schepijs. Peter en Lenie kiezen absoluut voor puur kwaliteit en dat is ook af te zien aan de prachtig verbouwde boerderij. Voor vrienden en bekenden werd een open huis georganiseerd en hiervoor waren ook de buren uitgenodigd. De opkomst was groot en iedereen was het er over eens dat dit een aanwinst is voor Wildervank.

De zaak is open van woensdag t/m zondag van 15.00 tot 21.30 uur (keuken tot 20.00 uur).

Voor kinderfeestjes kan men er ook terecht.

Meer informatie of het maken van een reservering kunt u bellen met 0598 - 690333 of kijkt u even op de website: www.pannenkoekhoeve.nl, een e-mail kunt u sturen naar: torenhoeve@planet.nl