Nieuws

AVEBE kiest Veendam voor het nieuwe hoofdkantoorFOXHOL/VEENDAM - AVEBE heeft overeenstemming bereikt met de verhuurder en met de gemeente Veendam. Het voormalige hoofdkantoor, dat het bedrijf in 2006 verkocht en verliet, zal AVEBE eind dit jaar opnieuw betrekken, maar nu als huurder.

Het huidige hoofdkantoor van AVEBE op de fabriekslocatie Foxhol in de gemeente Hoogezand voldoet niet langer. Het is sterk verouderd en de opknapkosten zijn zo hoog dat is gezocht naar een goedkoper alternatief, waarbij de voorkeur uitging naar huren in plaats van kopen.

De ontruiming van het huidige kantoor in Foxhol past bovendien in de ontwikkeling van het bedrijventerrein Foxhol. Er komt nu een aantrekkelijke kavel beschikbaar voor een nieuwe invulling.

Bert Jansen, CEO van AVEBE, zegt over de keuze: "Bij de verhuizing van ons hoofdkantoor willen we ook gelijk een aantal andere bedrijfsdiensten verschuiven om de interne communicatie te verbeteren. Het kantoor in Veendam kwam daarbij zowel qua omvang als qua ligging als beste optie uit de bus. Het ligt bijvoorbeeld vlakbij het kantoor in Veendam waarin onze commercie en R&D is gevestigd."

De gemeente Veendam is buitengewoon tevreden met de terugkeer van AVEBE.s directie, staf en ondersteunende diensten; samen ongeveer 200 personen. Wethouder Economische zaken van Veendam Henk Jan Schmaal: "Dit beeldbepalende gebouw in het centrum van Veendam is ooit speciaal voor AVEBE gebouwd. Wij hadden er in 2006 begrip voor dat AVEBE in een moeilijke periode zijn hoofdkantoor verkocht, maar we zijn erg blij dat het AVEBE-logo binnenkort weer zal worden teruggeplaatst. Dat is niet alleen goed voor AVEBE maar ook goed voor de verdere doorontwikkeling van het centrum van Veendam. Fantastisch dat AVEBE terugkeert naar haar oorsprong."

Ook de verhuurder is blij dat zijn pand, dat 5 jaar leegstond, nu weer in zijn geheel is verhuurd. "Een betere gebruiker hadden wij ons niet kunnen wensen. Na veel plannen van hergebruik en ontwikkeling is het uiteindelijk verhuurd aan de meest geschikte partij: AVEBE. Dat is goed voor het pand en goed voor Veendam", aldus verhuurder George Helmers.