Brandweer Veendam

Nieuwe ademlucht apparatuur voor Brandweer regio GroningenGRONINGEN - Woensdagmiddag is officieel nieuwe ademlucht apparatuur overgedragen aan de Brandweer Regio Groningen.


Het eerste toestel werd overhandigd aan regionaal commandant T. Faber.

Ademluchttoestellen zijn een zeer belangrijk onderdeel van de uitrusting van brandweermensen. Het beschermt hen tegen rook en andere giftige stoffen.


Burgemeester Veendam A. Meijerman kreeg uitleg over het nieuwe ademluchttoestel van regionaal commandant T. Faber.

Middels een Europese aanbesteding zijn 512 ademluchttoestellen, 1021 ademluchtmaskers en 1081 cilinders aangeschaft. Bijzonder is dat alle ademluchttoestellen en toebehoren gezamenlijk zijn ingekocht door alle korpsen van de regio. 100 brandweermensen hebben de nieuwe ademlucht toestellen uitvoerig getest. Alle 17 korpsen in de provincie Groningen gaan de nieuwe apparatuur in de komende twee maanden in gebruik nemen. De ademlucht apparatuur is geleverd door MSA te Hoorn.

Tijdens de officiële handeling is door de regionaal commandant T. Faber en burgemeester A. Meijerman de oude apparatuur de slangentoren in gehesen, waarna het nieuwe toestel uit de toren kwam zakken. De vlaggen van alle gemeenten omlijsten het gebeuren.


Brandweermensen die betrokken waren bij het aanbestedings traject werden in het zonnetje gezet voor hun inzet.

LIVE - Nieuwbouwproject De Draverij Veendam