Overslaan en naar de inhoud gaan

RDW maakt een pijnlijke fout

Door op woensdag, 22 februari, 2006 - 13:34
VEENDAM De RDW in Veendam heeft een pijnlijke fout begaan door per ongeluk 1700 bromfietsplaatjes uit te geven met de lettercombinaties SS en SD. De fout werd een dag later zelf door de RDW ontdekt, maar toen waren de verkeerde bromfietsplaatjes de deur al uit. Personen, die een dergelijke plaatje hebben ontvangen, worden nu opgeroepen deze weer in te leveren.

De lettercombinaties SS en SD roepen veel Nederlanders herinneringen op aan de Tweede Wereldoorlog. De letters stonden destijds voor de Schutz Staffel (SS) en de Sicherheits Dienst (SD) van de nazi's en daarom is afgesproken dat deze lettercombinaties nooit en te nimmer in Nederlandse kentekens mogen worden gebruikt.

De RDW heeft de 1700 personen, die een dergelijk bromfietsplaatje hebben ontvangen, krijgen nu een brief waarin ze worden opgeroepen het plaatje in te leveren. Vervolgens krijgen ze een nieuw kenteken. De extra kosten komen voor rekening van de RDW. Het herstel van de fout kost de RDW ongeveer 85.000 euro.

Overigens is het niet toegestaan de plaatjes te houden. De bromfietsplaatjes met de lettercombinaties SS en SD zullen ongeldig worden verklaard. Iemand die nog rond rijdt met een dergelijk kenteken, is dan in overtreding en kan worden op de bon worden geslingerd.