Brandweer Veendam

Brandweer Veendam behaald 3e plaats.SLOCHTEREN - Een ploeg van de Veendammer brandweer heeft zaterdag succesvol deelgenomen aan de zogenaamde Provinciale 112 wedstrijden te Slochteren.

Het scenario dat moest worden bestreden was ongeveer als volgt : Een tractor met daarachter een platte boerenkar reed door het dorp. De kar zat vol met feestende Normaal fans.

Op een gegeven moment wordt de kar aangereden door een personenauto. Hierdoor slaat de kar om en raakt één van de feestvierders bekneld onder de kar. Samen met nog een tweede feestganger raken ze ook nog eens bedolven onder een berg stro. Hierdoor worden ze volledig aan het zicht onttrokken. Door een barbecue die ook op de kar stond breekt er ook nog een brandje uit in het stro.

De bestuurder van de personenauto kan de auto niet uit omdat de deur is verbogen. Deze deur moet dus worden opengeknipt waarna de bestuurder zelfstandig de auto kan verlaten.

Wedstrijdploeg 2 van brandweer Veendam wist de opdracht zodanig uit te voeren dat ze een derde plek wisten te behalen. Deze plek geeft samen met de eerste twee plaatsen (Bellingwedde 1e en Delfzijl 2e) recht op deelname aan de gewestelijke wedstrijden.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum.