Brandweer Veendam

Brandweer Veendam 4e bij brandweer wedstrijden.Door Michael Huising

GASSELTERNIJVEEN - Een ploeg van de Veendammer brandweer heeft afgelopen zaterdag deelgenomen aan de Provinciale brandweer wedstrijden in Gasselternijveen. Ze namen deel aan de klasse Tankautospuit - hoge druk.

De brandweer van Gasselternijveen had in samenwerking met het ABWC een spectaculair incident in scene gezet. Namelijk : Een vliegtuig dat zonder brandstof kwam te zitten stortte neer op het Hunze Park in Gasselternijveen, hierdoor brak er ook brand uit in een gebouw. In het gebouw waren op dat moment twee mensen aanwezig. De ene persoon kon het pand ongedeerd uitkomen maar was erg in paniek omdat hij niet wist waar de harde knal, die hij had gehoord, vandaan kwam.

Vervolgens stond hij de brandweer luid schreeuwend op te wachten met de mededeling dat zijn baas nog in het pand aanwezig was. Hierop werd een zoektocht in het pand gestart naar zowel het slachtoffer als de brandhaard. Ondertussen werd het neergestorte vliegtuig ontdekt, de piloot zat gewond maar aanspreekbaar in het vliegtuig.

Nadat de twee slachtoffers waren gevonden en gered werden ze overgedragen aan het ambulance personeel. Daarna moest de brand nog worden afgeblust. Dit alles moest binnen een bepaalde tijdslimiet en volgens de regels van het leerstof van de brandweer plaatsvinden.

Door de vierde plaats greep de brandweer van Veendam helaas net mis om door te gaan naar de gewestelijke wedstrijden. De korpsen Zuidlaren, Diever en bedrijfsbrandweer Philips Drachten gaan wel door.