Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer Veendam oefent in Wijster.

Door op zondag, 6 februari, 2011 - 13:07

Tekst: Michael Huising. Foto's: brandweer Veendam

WIJSTER - De brandweer van Veendam heeft afgelopen zaterdag met een deel van het personeel geoefend in het oefencentrum in Wijster. Tijdens deze dag werden de volgende onderwerpen behandeld. Standaard flashover bestaand uit een theorie en praktijk gedeelte. Hier wordt o.a. besproken hoe verbranding ontstaat en hoe deze moet worden bestreden. Ook de explosiegrens van rookgassen wordt besproken. En het herkennen, voorkomen en bestrijden van een flashover komt aan bod.

Definitie flashover : http://nl.wikipedia.org/wiki/Flashover

Daarna werden er twee woningbranden en een middelbrand gesimuleerd. Bij één van de branden werd een garage/kelder brand behandeld. Bij alle brandsimulaties moet volgens vaste procedures verkennend, reddend en blussend worden opgetreden. Bij de bestrijding van deze branden lag de nadruk op de brandbare rookgassen

Al met al een zware en leerzame dag voor de leden van brandweer Veendam, die eens per jaar afreizen naar dit oefencentrum. Daarnaast wordt er wekelijks geoefend binnen de gemeente Veendam en aantal keren per jaar op regionaal gebied.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum.