Sport

Veendammer judoka's districtskampioen.

JUDO - Op het districtskampioenschap -20 jaar, hebben de judoka's van Judoschool Veendam bijzonder goed gepresteerd. De Veendammer judoka's wisten maar liefst 8 prijzen in de wacht te slepen en schaarden zich daarmee bij de 3 best presterende verenigingen op dit noordelijk kampioenschap.

De judoka's Wouter Pol en Cheanice Jakobs behaalden overtuigend de titel. Wouter Pol scoorde in de finale -73 kilogram een schitterend punt tegen Nick Kelly uit Hoogeveen.
In de klasse -63 kilogram plaatste Cheanice Jakobs zich met louter ippon overwinningen voor de finale. Hierin trof Cheanice haar uitstekend voor de dag komende clubgenoot Amy Smit. Amy had zich met een fraaie ippon overwinning in de halve finale geplaatst voor de finale. Cheanice was in de finale de sterkste en werd kampioen.

De goed bezette klasse -63 kilogram was het een geheel Veendamse aangelegendheid want Ingrid Engwerda wist met een aantal fraaie overwinningen de derde plaats te behalen.

Daarnaast was er nog zilver voor Roan Plagge en Yvette Soesbergen. Roan wist met maar liefst 5 ippon overwinningen de tweede plaats te behalen. Joris Soek uit Groningen was na een spannende strijd de sterkste in de klasse -66 kilogram. Yvette Soesbergen verloor in de finale van Inge Ekenhorst uit Hardenberg.

In de sterk bezette klasse -73 kilogram was er na het goud van Wouter Pol ook nog een derde plaats voor Thijmen Engels. De technische zeer sterk judoënde Thijmen scoorde menig vol punt maar verloor nipt zijn wedstrijd om de tweede plaats.

In de klasse -57 kilogram was er tot slot nog een vierde plaats voor Kim Smit.

Trainer Marcel Joling is zeer tevreden met dit resultaat. We behalen maar liefst 8 prijzen op een dergelijk sterk kampioenschap en plaatsen ons met maar liefst 5 judoka's voor het Nederlands Kampioenschap in Nijmegen. Deze kampioenschappen vinden op 12 februari plaats en zijn voor de judoka's die een eerste of tweede plaats hebben behaald bij het districtskampioenschap. Wat mij met name heel tevreden stelt is dat we in deze leeftijdsklasse vooreen relatief kleine club zo goed meedraaien. Naast de winnaars van een medaille kwamen de judoka's Jeffrey Klein, Lars van der Til, Marco Brus en Matteh Engels ook nog eens ver in het toernooi en in de buurt van het podium. Dat is een teken dat we op de goede weg zijn en goed mee kunnen met de grote clubs in het Noorden.