Wildervank (zon) kwam in verloren positie sterk terug

Door op dinsdag, 23 november, 2010 - 19:00

Door Jacob Kuipers

VOETBAL - Bij Winst hadden de zondagvoetballers van derdeklasser Wildervank op drie punten afstand gekomen van koploper Ter Apel. Maar niet alleen Ter Apel verloor, ook de nummer twee Haren verspeelde de volle mep punten. De ploeg van oefenmeester Bart Hartman deed dat dus niet, maar kwam thuis tegen Amicitia VMC niet verder dan 3-3. De roodwitte brigade van Wildervank verspeelde dus dure punten. En daarmee kwam Amicitia goed weg, want Wildervank was qwa voetbal de betere ploeg.

En dat is ook niet zo vreemd, want het herbergt goede voetballers die rijp zijn om een klasse hoger te spelen. Volgens oefenmeester Bart Hartman is de doelstelling om bij de eerste vijf ploegen te eindigen. En om Wildervank beter te laten voetballen. Dus allemaal positieve woorden wat de trainer nastreeft met zijn ploeg. Eigenlijk speelt Wildervank een beetje op ´glad ijs´.

In tegenstelling tot veel ploegen in de derde klas geeft Wildervank heel veel ruimte weg achter de verdediging. "Omdat de verdedigers zich vaak aanvallend instellen. De meeste ploegen geven meestal direct de lange bal", vult Hartman aan. En daar was de thuisbeurt tegen Amicitia een voorbeeld van. Wildervank was de hele wedstrijd de betere ploeg, maar liep toch in het ´mes´ wat Amicitia heet.

Wildervank heeft dus een ploeg die aardig kan voetballen. En dat willen ze ook graag. Na 13 minuten liet Mark van Beuzekom een hard schot van zijn voeten vertrekken, dat rakelings over de lat suisde. En dat alles na een pass van Daan Hoving. Het combinatie voetbal oogde tot dusver aardig, maar kansen waren er niet. Een paar minuten later creëerde Kor Oldenburger een opening en zette Ewout Wolf kwam gevaarlijk voor het doel van Amicitia.

Na 20 minuten kreeg Wildervank dus bijna de mes op de keel. VMC-speler Sven Jager schoot rakelings over het doel van doelman Robert Smit van Wildervank. Een minuut later verzond Van Beusekom een prima voorzet en Maarten Wubbeling stond klaar om het leer tegen de touwen te schieten. Maar doelman Harman van VMC redde bekwaam. Amicitia liet zich daarna ook niet onbetuigd, middels een vrije trap. Maar doelman Smit van Wildervank had een goede safe in huis.

Op dat moment was Wildervank optisch sterker zonder dat er nou grote kansen ontstonden. Ja en op zo´n moment sloeg Amicitia toe. Ronald Stroobach was de schutter: 0-1. Vanaf dat moment kwam er meer druk van de Stadjers, zonder dat ze Wildervank in verlegenheid brachten. Even voor rust lieten de roodhemden een goede aanval zien - via Wolf en Wubbeling - en van dichtbij ging het leer over de lat.

Maar even voor het rustsignaal van scheidsrechter Souisa was er alle hens aan dek bij de thuisclub. Amicitia kwam twee keer in een goede scoringspositie. Maar daarna ging de rust in. De roodhemden kwamen getergd uit de kleedkamer en zetten Amicitia onder druk. En weer hetzelfde ´liedje´. Wie de bal kaatst, krijgt de bal terug. Er volgde een lange bal vanuit het achterland, waar Ruud Naarsing niet goed het oog op had. Van Dalfsen ontweek op snelheid twee tegenstanders en liet de doelman van Wildervank kansloos (0-2).

Wildervank stond op dat moment voor een hele onmenselijke opgave. Maar spits Kor Oldenburger zorgde toch nog voor een beetje licht in de duisternis. Hij schoot een vrije trap loepzuiver in de kruising: 1-2. En in de 75ste minuut was het Hoving, die zijn specialiteit weer even ten toon spreidde aan de supporters van Wildervank. Met knalharde vrije trap zorgde Hoving voor 2-2. En het is net of de duvel er mee speelt.

Weer 5 minuten later wordt Wildervank weer verrast. Het word 2-3 door Stroobach. En Wildervank had nog enkele tellen te goed in de wedstrijd. En de reddende ´engel´ was Ewout Wolf. Eerst schoot hij op de paal en daarna schoot hij de 3-3 in. Toen brak de echte euforie uit bij spelers, begeleiding en supporters. Want Wildervank kwam in verloren positie heel sterk terug.. Bij een 0-2 achterstand en zo terug komen is formidabel.