Nieuws

Geslaagde inwijding Euroborg

GRONINGEN - FC Groningen heeft een geslaagde inwijding van de Euroborg achter de rug.

In de allereerste wedstrijd in het gloednieuwe stadion versloeg de thuisploeg BV Veendam met maar liefst 5-0. Vooral spits Erik Nevland deed van zich spreken. Hij maakte in de eerste helft binnen zeven minuten de eerste drie goals en scoorde daarmee een zuivere hattrick. Glen Salmon maakte er voor rust nog 4-0 van. In de tweede helft zorgde Yuri Cornelisse voor de 5-0. Van een echte wedstrijd was geen sprake; daarvoor was het verschil tussen de eredivisionist en de eerstedivisionist te groot.

Maar als test lijkt het oefenduel geslaagd. Het veld lag er goed bij en in en rond het stadion deden zich amper problemen voor. Alleen het scorebord, dat aan de kleine kant is, sloeg op hol. Het stadion was bijna helemaal vol. Vanwege de kou hielden wel veel toeschouwers het voortijdig voor gezien.

Aanstaande vrijdag begint het echte werk: dan speelt FC Groningen voor de competitie tegen SC Heerenveen. Overigens is de Euroborg voor de rest van het seizoen uitverkocht. De FC heeft zaterdag de laatste 120 seizoenkaarten verkocht.