Sport

Verdiende zege voor Wildervank (zon)

Door Jacob Kuipers

Meesterzet van Oefenmeester Bart Hartman bracht zege

VOETBAL - Afgelopen zondag moest derdeklasser Wildervank (zon) op eigen veld aantreden tegen Musselkanaal. Een mooie gelegenheid dus om drie punten te pakken. Maar zo gemakkelijk zou dat niet gaan, want ook Musselkanaal is een geduchte tegenstander. Na 90 minuten prijkte er een stand van 2-1 op het scorebord, in het voordeel van Wildervank. Beide ploegen eindigden de wedstrijd met 10 spelers. Scheidsrechter Boland stuurde in de 70ste minuut Daan Hoving van Wildervank van het veld wegens praten. En zes minuten later stuurde de arbiter uit Darp Musselkanaalster Mark Bos naar de kleedkamers.

Op dat moment was de stand 1-1. Oefenmeester Bart Hartman van Wildervank nam direct maatregelen en sommeerde zijn ploeg om 1:1 te spelen. En zijn meesterzet kwam uit. In de 85ste minuut was het Kor Oldenburger, die na prima voorbereidend werk van Maarten Wubbeling 2-1 binnen tikte. En Wildervank drie belangrijke punten aan hun totaal toe voegde.

Beide kemphanen begonnen voorzichtig aan hun karwei. Je kon zien dat de elftallen ontzag voor elkaar hadden. Het oogde als een kennismakingsproces.
Of met andere woorden. Eerste even ´de kat uit de boom kijken´ en daarop verder borduren. Kansen of mogelijkheden waren dus in de eerste 15 minuten uit den boze. Maar na 25 minuten spelen sloeg toch de vlam in de pan.

Routinier Daan Hoving vergreep zich, op rand 16 meter, aan zijn tegenstander. En scheidsrechter Boland wees direct na de stip. Rick Berends scoorde de 0-1 voor Mussselkanaal. Het was een aanval over de linkerkant. Musselkanaalster Mark Bos gaf een voorzet en Hoving probeerde zijn tegenstander een halt toe te roepen. Dat deed hij ook maar de scheidsrechter dacht dat het onreglementair was.

Maar deze tegenslag bracht Wildervank niet van slag. En dat is natuurlijk ook de verdienste van de technische leiding van de thuisclub. In de 40ste minuut was het Maarten Wubbeling die zijn ploeg naast Musselkanaal bracht:1-1. Via voorbereidend werk van Mark van der Laan. En dat werd ook de ruststand. Na de hervatting ging Wildervank door, waar het was gebleven.Namelijk aanvallen.

Marcel Gelderloos liet een vlammend schot van zijn voet vertrekken. En in de 6e minuut volgde een combinatie via Mark van der Laan en Marcel Gelderloos, die laatst genoemde met een afstandsschot afsloot. De gasten kregen het steeds moeilijker en dat resulteerde dat scheidsrechter Boland een Musselkanaalster van het strijdtoneel stuurde. Het was voor deze speler dus de tweede gele kaart en de rood. Inrukken dus.

Daarna besloot oefenmeester Bart Hartman van Wildervank Jeroen Jannenga werd vervangen door Kevin Kaspers. En drie minuten later kreeg ook Daan Hoving een tweede gele kaart en ook hij kon de kleedkamers opzoeken. En dat alles wegens praten. En dat mag een speler, die als zolang speelt niet overkomen. En ten tweede dupeert hij ook zijn elftal. Wildervank moest dus met 10 spelers verder.

Wildervank heerste dus. Een voorzet van Maarten Wubbeling kopte Mark van der Laan open voor de goal net naast. En in de laatste 20 minuten moesten beide ploegen dus met 10 man verder. Vanaf dat moment ging Wildervank álles of niks´ spelen. En het werd alles. Maarten Wubbeling ging op de solotoer en het was dus voor de Kor Oldenburger een gemakkelijke intikker. Eindstand dus 2-1 voor Wildervank.