Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandweer Veendam organiseert derde Kerst ATB toertocht.

Door op maandag, 1 november, 2010 - 23:50

ATB - Op zondag 19 december 2010 wordt de derde kerst ATB toertocht gereden. Deze ATB tocht die vier jaar geleden in 2007 als promo toertocht werd gereden als voorbereiding voor 2008 waarin de brandweer Veendam 200 jaar bestond. Er waren voor het hele jaar allerlei activiteiten op de kalender gezet met o.a. atletiek, het Nederlands kampioenschap 10 km veldloop, Nederlands kampioenschap ATB, dit onder auspiciën van de Nederlandse Brandweersport Bond en de ATB kersttoertocht.

In 2007 met 150 deelnemers en in 2008 met 260 deelnemers en de vele reacties van de deelnemers is de reden dat in 2009 deze tocht ook gereden zou worden. Helaas kon de tocht in 2009 niet doorgaan i.v.m. de strenge winter en de hoeveelheid sneeuw. Gezien de vele voorinschrijvingen en de reacties gaan wordt er in 2010 weer een tocht georganiseerd.

Deze kerst ATB toertocht is een recreatieve tocht waar ieder die een Mountenbike en een helm heeft aan mee kan doen en kan er gekozen worden uit drie afstanden 22 km,40 km en 50 km. De 22 km is een technisch parcours en voert door het recreatiegebied Borgerswold, route 40 en 50 km gaan richting Menterwolde en voert o.a. door de Heemtuin in Muntendam en het nieuwe natuurgebied terug door het Bennie de Lange bos en over de golfbaan weer naar Veendam. De route van 50 km maakt nog een lus door het Trips bos bij Sappemeer en sluit weer aan op de route van de 40 km.

Op de route zijn drie verzorgingsposten en bij terugkomst een uitgebreide verzorging zowel voor de mens maar is er ook een fiets afspoelplaats en is er sportmassage. Op het parcours zijn er voldoende EHBO posten en is er een mobiele fietsenmaker.

De start en finish is bij de brandweerkazerne aan de Langeleegte in Veendam en meer informatie is te volgen op onze site www.brandweerveendam.nl (na 1 oktober en dat geldt ook voor de inschrijving)

Ook zijn er herinneringen voor groepen renners die bij de voorinschrijving uit de meeste deelnemers bestaan en krijgen deze deelnemers een persoonlijke herinnering. De categorieën zijn wielerverenigingen, fietsclubs, vriendenclubs en bedrijven.

Wie niet in het bezit is van een Mountenbike kan altijd nog meedoen met de spinning marathon op de kazerne waar 100 spinning fietsen staan. Deze marathon wordt geleid door bekende spinning instructeurs en de totale opbrengst hiervan gaat naar een goed doel die bij de voorinschrijving door de deelnemers wordt bepaald door de keuze te maken uit 3 instanties, ook na 1 oktober is er op de site meer informatie hierover te lezen.