Overslaan en naar de inhoud gaan

KPN neemt 60 winkels van Kral over

Door op vrijdag, 18 november, 2005 - 13:27
GRONINGEN - KPN neemt 60 van de 106 winkels van de failliete fotoketen Kral over. Het telecomconcern wil een aantal zaken ombouwen tot winkels voor digitale media, telefonie en internet.

Omdat steeds meer mobiele telefoons over diverse mediatoepassingen beschikken, voldoen aparte foto- en telefoniewinkels niet langer, aldus KPN.

Het telecombedrijf betaalt naar eigen zeggen ''enkele miljoenen euro's'' voor de voorraden, inventaris en huurrechten van de Kral-winkels. KPN zal in de komende maanden beginnen met de ombouw van een aantal Kral-winkels tot KPN-multimediawinkels.

Voorlopig gaan de overgenomen zaken verder als reguliere fotowinkels. Mogelijk kan een groot aantal personeelsleden van Kral daardoor binnenkort weer aan het werk. KPN adviseert de voormalig Kral-medewerkers te solliciteren.

Ook Gerard Kral, de voormalig eigenaar van het Veendammer familiebedrijf, kan weer aan de slag. Zijn expertise is welkom bij KPN, aldus een woordvoerder. Volgende maand al gaan diverse winkels weer open.