Afwerking Liet BV Veendam in de steek

Tekst: Jacob Kuipers,
Foto's: Actafotografie.nl

LANGELEEGTE - In de tweede helft van de wedstrijd BV Veendam-FC Omniworld vochten de Veendammers alsof hun leven er van af hing. De ploeg van oefenmeester Henk Wisman kwam na 26 minuten spelen op een 1-0 voorsprong door een goal van Robbie Haemhouts. In de resterende speeltijd wisten de bezoekers met kunst in vliegwerk de drie punten mee te nemen naar Almere. In de eerste helft ontliepen beide ploegen elkaar niet zoveel, maar de geelzwarten hadden in deze part toch de betere kansen. Vooral Marnix Kolder had pech toen zijn kopbal tegen de paal belandde. Daarna bleek ook dat doelman Erwin Friebel een sta-in-de-weg was voor de Veendammer aanvalsleider. Veendam ging tegen de verhouding in met een 1-0 achterstand de rust in.

Veendam kwam getergd uit de kleedkamers en er volgde vanaf de eerste tot en met de laatste seconde een waar bombardement op de vesting van FC Omniworld. Toch kwam Veendam in het laatste kwartier goed weg toen een FC Omniworld -speler oog en oog kwam met doelman Peter van der Vlag, maar hij mistte. Ook Wessels kan zich de haren wel uit zijn hoofd trekken door in de laatste minuut van de officiële speeltijd alleen op doelman Friebel afstevende. Maar helaas, Wessels speelde de bal te ver voor zich uit en Friebel werd de held van de wedstrijd. Veendam in zak en as. De ploeg van oefenmeester Joop Gall heeft er werkelijk alles aan gedaan om de drie punten te behouden in Veendam. Maar net dat beetje geluk hadden ze deze avond niet.

Maar nu even weer terug naar de eerste helft. Na 13 minuten volgde een diagonale bal op topscorer Michael De Leeuw maar hij was niet in zijn beste doen. Dus hij mistte. Daarna was het linksachter Vicente, die een combinatie aanging met De leeuw en Kolder. Maar Kolders uithaal ging naast het doel. FC Omniworld was in die fase wel de iets mindere ploeg maar de aanvallen waren niet van gevaar ontbloot. En warempel, in de 26ste minuut kwamen de bezoekers tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong. Op aangeven van Mikhail Rosheuvel kreeg Robbie Heamhouts de bal en hij scoorde 0-1.En in de voorlaatste minuut van de eerste part verzond Rene Wessels een voorzet opmaat, maar Kolder kopte op de paal.

En wat er zich in de resterende 45 minuten allemaal afspeelde grenst aan het ongelooflijke. Met ´schuim op de mond´ gingen de Veenkolonialen gelijk op het doel van FC Omniworld af. Even een kleine samenvatting. Anco Jansen schoot hoog over, De Leeuw kreeg kansen, maar was niet scherp, Anco Jansen mistte op pass van Gerard Wiekens. Kortom het was hartverwarmend wat de spelers van Veendam in de laatste fase van de wedstrijd nog in hun lijf hadden.

Vrijdag 2 april staat de thuiswedstrijd tegen Excelsior op het programma. Of de spelersgroep nog net zo gemotiveerd is als dinsdagavond valt te betwijfelen. Nu een faillissement steeds dichter bij komt.