Overslaan en naar de inhoud gaan

Begrafenis met korpseer voor Wiebe de Vries

Door op donderdag, 11 maart, 2010 - 08:17

BEGRAFENIS - Op maandag 8 maart jl. kwam tijdens de inzet bij een brand in het centrum van Veendam, vrijwillig brandweerman en beleidsmedewerker bij de gemeente Veendam, Wiebe de Vries om het leven. De 44-jarige Wiebe laat zijn partner en drie kinderen achter. Volgens wens van de familie wordt hij met korpseer begraven.

Afscheid
Op vrijdagavond 12 maart is er tussen 19.00 en 20.30 uur gelegenheid om in uitvaartcentrum Buitenwoelhof, Langeleegte 54 in Veendam, afscheid van Wiebe te nemen. Tijdens deze gelegenheid houden brandweercollega's van Wiebe de wacht.

Herdenkingsbijeenkomst
Op zaterdagmorgen 13 maart begint om 10.00 uur in sportcentrum Sorghvliethal, Jan Salwaplein 1 te Veendam, een herdenkingsbijeenkomst. Degenen die deze bijeenkomst bij willen wonen, dienen om 09.30 uur aanwezig te zijn. Na afloop van de bijeenkomst in de sporthal vormen brandweercollega's uit de omgeving en het hele land een erehaag. Nadat de rouwstoet deze erehaag gepasseerd is, wordt er een minuut stilte gehouden. Daarna vertrekt men in besloten kring naar het uitvaartcentrum.

Begrafenis met korpseer
Bij een begrafenis met korpseer worden er op verschillende momenten (bijv. bij de wake en tijdens de herdenkingsbijeenkomst) geĆ¼niformeerde collega's betrokken bij de plechtigheden. Zij dragen op die momenten zorg voor de begeleiding van de overledene. Op deze manier wordt op indrukwekkende manier zichtbaar en voelbaar dat een brandweerman tijdens het uitoefenen van zijn vak is omgekomen en dat de brandweerwereld op gepaste wijze van deze collega afscheid neemt. Er wordt een uitvaartplechtigheid georganiseerd die recht doet aan de eer die de overledene verdient. Ook de collega's van de gemeente Veendam zullen op deze wijze afscheid van hem nemen. Het Begrafenis Bijstand Team (BBT) van de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding is bij de begrafenis met korpseer betrokken.


Reactie Plaatsen Of Bekijken....