Eerste puntje na winterstop voor BV Veendam

Door Jacob Kuipers

DEN BOSCH - BV Veendam is in het verre Den Bosch met een gelijkspel geeindigd van 2-2. Na 21 minuten kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong. Rond de 16 meter werd een vrije trap genomen en het leer daal neer in het strafschopgebied van de Veendammers. De Oost-Groningers hadden moeilijkheden met wegwerken en Matusiwa schoot van dichtbij in (1-0).

Na 35 minuten spelen kreeg rechtsachter Angelo Cijntje het op zijn heupen en verzond een mooie voorzet, die door maatje De Leeuw prima werd ingekopt: 1-1. Maar vijf minuten voor rust werd er een vrije trap genomen rondom de middellijn. De bal had dus een lange weg nodig, voordat hij de Veendammer vesting bereikte. Maar niemand van beide ploegen beroerde de bal en zodoende vloog het lederen monster in de doelmond (2-1).

Pas in de 65ste minuut werd het 2-2. Michel Hemmen ging op avontuur in de 16 meter van Den Bosch en plotseling kwam Den Bosch-speler Martha tegen, die Hemmen wilde helpen. Hij wilde de bal echter wegwerken, maar schoot tot zijn ontsteltenis de bal in eigen doel. Eindstand 2-2.