Sport

Veendam: Opnieuw puntverlies in slotfase

vrijdag, 07 oktober 2005

BV Veendam had gewoon van Stormvogels Telstar moeten winnen, maar deed dat niet. De reden: de Groningers vielen in de tweede helft te ver terug en kregen vervolgens geen greep meer op de wedstrijd. Een klein half uurtje goed voetballen is niet genoeg voor een overwinning, ook niet tegen een matige ploeg als Telstar. Daarom was 1-1 een terechte uitslag. Het doelpunt van Marnix Kolder mocht er zijn. Eerst werd hij zelf tegen de grond gewerkt, naar het scheen binnen de beruchte lijnen, maar arbiter Van Boekel legde de bal er net een half metertje buiten. Kolder zag dat niet als een probleem en schoot snoeihard diagonaal binnen: 0-1. De tweede helft gaf een ander beeld. Dat kwam omdat Telstar door trainer Luc Nijholt vooruit gejaagd werd, maar vooral ook omdat Veendam een stuk minder functio neerde. De linies vielen te ver uit elkaar, in de omschakeling ging het minder scherp en attent en de aansluiting van achteren uit was onvoldoende. En toen Arjan Wisse (hij speelt morgen in het Olympisch elftal) na een hoekschop helemaal vrij bij de tweede paal op dook was er voor doelman Barry Ditewig geen houden meer aan: 1-1.