Overslaan en naar de inhoud gaan

Essent is volgens Tillema een wanbetaler

Door op vrijdag, 7 oktober, 2005 - 14:46
07 oktober 2005, 11:01, update

Veendam - De Stichting Kabelnet Veendam heeft een vijfjarig contract met Essent voor doorgave van het digitale pakket TV Home al na een jaar geschrapt omdat Essent zijn betalingsverplichtingen niet na zou komen. Ook zou het digitale zenderpakket uiteindelijk zorgen voor storingen bij de analoge klanten van SKV. Dat verkondigde voorzitter Jan Tillema vrijdagochtend voor Radio Noord. Essent ontkent. Het kabelbedrijf zegt netjes aan zijn verplichtingen te hebben voldaan.

Tillema haalde ook uit naar de plaatselijke politiek die zich kritiisch uitliet over de zoveelste soap rond het Veendammer kabelnet. Gemeentebelangen vindt dat Tillema het conflict met Essent niet over de ruggen van de abonnees moet uitvechten, maar voor de rechtbank. Twee jaar geleden lag de markante voorzitter van de SKV in de clinch met de Holland Media Groep. Het mediabedrijf wilde niet langer betalen voor doorgave van RTL4, RTL5 en Yorin via het Veendammer kabelnet. In het pokerspel dat volgde zette Tillema het signaal van de drie zenders tot woede van veel abonnnees doodgemoedereerd op zwart.

Tillema vindt de bemoeienis van de politiek belachelijk omdat ze zich nog niet bij hem zouden hebben gemeld voor achtergrondinformatie. "Dat zijn nou volksvertegenwoordigers. Je zou volgend jaar toch niet meer gaan stemmen", sneert de oud-PvdA-wethouder. "Of ze zouden al op mij moeten stemmen." Tillema doet echter niet mee met de verkiezingen en hij zegt ook niet van plan te zijn om zich verkiesbaar te stellen.