Overslaan en naar de inhoud gaan

Geloven: is dat iets voor mij?

Door op dinsdag, 13 september, 2005 - 22:39
Geloven: is dat iets voor mij?

Een kennismaking met het christelijk geloof.

Een vraag die u zich misschien wel eens stelt of iets waarover u/ jij meer wilt weten? Wat houdt het christelijk geloof in?

Voor iedereen, gelovig of niet, die meer wil weten over de kern van het christelijk geloof bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de Alphacursus of de Youth-Alpha Deze cursus wordt ook wel genoemd een kennismakingscursus met het christelijk geloof en wordt op verschillende plaatsen in Nederland en andere landen vanuit verschillende kerkgenootschappen georganiseerd. Een belangrijk onderdeel van de cursus is om op een open en vrijblijvende manier met de inhoud van het geloof bezig te zijn en hierover met elkaar te praten. Verschillende onderwerpen worden besproken, zoals: - Wie is Jezus? - Waarom stierf Jezus aan het kruis? - Wie is de Heilige Geest? - Hoe leidt God ons? - Waarom zou ik de Bijbel lezen?

De cursus wordt 1 x per week gehouden, meestal op een avond waarbij gestart wordt met een gezamenlijke maaltijd. Totaal duurt de cursus 10 weken en start in september 2005. De Youth Alpha is bedoeld voor jongeren van 16 tot ongeveer 20 jaar en vindt plaats op zondagavond en begint op 18 sept 2005 De Alpha cursus voor iedereen die ouder is en wordt gehouden op de dinsdagavond en begint op dinsdag 13 sept. 2005. De cursus wordt georganiseerd door de Christelijk Gereformeerde Kerk Veendam-Wildervank en de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt. Wanneer u/ jij interesse heeft in de cursus, bent u van harte welkom. Voor meer informatie en/ of aanmelding kunt u contact opnemen met een van onderstaande personen:

Alpha cursus: Annie vd Veen: 0598:621591 email: vd.veen@filternet.nl

Youth-Alpha: Corwin Kleiweg , 0598-395888 e-mail: c_kleiweg@hotmail.com