Weekend voetbalnieuws

Wildervank (zat) kon weer niet imponeren

WILDERVANK - Twee weken speelde Wildervank (zat) nog een goede wedstrijd tegen koploper Germanicus en dat resultaat gaf de burger moet in de thuiswedstrijd tegen FDS uit Havelterberg. Maar de supporters van Wildervank kwamen bedrogen uit en verloren met 3-2 van een ploeg, die in de onderste regionen vertoeft.
Wildervank begon niet goed aan de wedstrijd en FDS was en die fase de betere ploeg. En dat resulteerde dan ook in een doelpunt. Op randje buitenspel was het de aanvaller van de bezoekers, die 0-1 aantekende.

Gaandeweg de wedstrijd bleven de roodhemden voortborduren op onzaamhangend voetbal en in de 28ste minuut ging Wildervank-speler Glen Meijer gruwelijk in de fout, toen hij de bal in de voeten speelde van een FDS-speler. De spits van de bezoekende club kon dit wel waarderen en scoorde 0-2. Maar er gloorde nog hoop aan de horizon toen Bennie Broekema goed door zette en Grieto Korthuis ronde het prima af (1-2).

Wildervank zich enigszins al bleef het spel van een bedenkelijk niveau. De thuisclub leed veel balverlies, okee dat kan. Maar het omschakelen om de bal te heroveren liet veel te wensen over. Daarbij komt ook nog bij dat Wildervank veel te veel de lange bal hanteerde en plaats van de bal over de grond te verplaatsen. En dat was een kolfje naar de hand van de gasten.

Interim-coach Edwin van Calker had zijn team in de rust nog gewaarschuwd goed bij de les te blijven en de tegenstander gelijk onder druk te zetten.
Maar het pakte even anders uit. De spelers stonden nog maar net in het veld of er stond al een 1-3 stand op het scorebord. Een slippertje in de verdediging bij Wildervank zorgde er voor dat een FDS-speler zomaar kon scoren.

Maar in de laatste minuten was het Bennie Broekema, de achterstand verkleinde tot 2-3. De uitstekend leidende scheidsrechter liet nog wat extra minuten doorspelen en zodoende kreeg Wildervank nog kansen op een gelijkspel. En het was Josh Tepper, die middels een kopbal voor veel gevaar stichtte in de verdediging van FDS. Maar de bal ging, net voor Wildervank aan de verkeerde kant van de paal naast.

Bij Wildervank stond doelman Rein Koudstaal niet tussen de palen, maar doelman Laurens Wolf en hij deed het uitstekend. Toch nog een positief puntje aan deze wedstrijd.

Veendam 1894 (zon) deed goede zaken
Tweedeklasser Veendam 1894 heeft voor eigen publiek goede zaken gedaan door met 3-0 te winnen van FC Ter Apel. Door dit resultaat is Ter Apel gedegradeerd naar de derde klas. WVV uit Winschoten was al veroordeeld naar de derde klas. Veendam behaalde een verdiende overwinning tegen de Ter Apelers. Alleen in de eerste 10 minuten hadden de bezoekers het betere van het spel. Daarna dicteerde Veendam het spelbeeld. Voor rust was het Ricardo Brongers, die voor de geelzwarten scoorde. Na de thee ging Veendam vrolijk door met scoren, iets wat ze in de voorgaande wedstrijden vergeten waren.
Anders hadden ze veel hoger op de ranglijst gestaan. Het was Roland van der Laan, die 2-0 aantekende. Na prima voorbereidend werk van A-junior Emiel Schipper. Het was dan ook deze youngster, die Veendam beter liet voetballen.
En de derde goal kwam naam van topschutter Martin Siekman. Hij mag in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. Het was A-junior Johannes Bosman, die onderuit werd gehaald binnen de beruchte lijnen en Siekman wist wel raad met dit karweitje en scoorde 3-0.

Wildervank (zon) vergeet te scoren
Derdeklasser Wildervank (zon), dat in de bedreigde hoek bivakkeert, moest op bezoek bij koploper Noordster. Een onmogelijke klus voor Wildervank zou je zeggen. Maar de werkelijkheid bewijst anders. Noordster had aan een gelijkspel genoeg om kampioen te worden. En Wildervank moest eigenlijk winnen, om wat ruimer te kunnen ademhalen. Het werd in Oude Pekela 0-0 en Noordster werd kampioen. Wildervank daarentegen moet volgende week thuis tegen Valthermond en moet winnen. Twedo, dat al een periode op zak heeft moet thuis tegen de concurrent van Wildervank, Stadskanaal, dat 1 punt meer heeft dan Wildervank. Zo staan de zaken er voor.

Gelijkspelen bij Noordster is zo gek nog niet. Maar in deze wedstrijd was Wildervank de betere ploeg en kreeg diverse kansen om de kampioensaspiraties te verstoren bij de tegenstander. Het op beslissende momenten scoren is al het hele seizoen een kwelling bij de ploeg van oefenmeester Pieter Tempel.
Ewout Wolf kwam een keer oog en oog met de doelman van Noordster, maar zijn zenuwen speelden parten. Ook Rene Huizing en Jeroen Jannenga hadden niet de precisie in huis om Noordster te elimineren. Noordster was eigenlijk alleen gevaarlijk bij standaardsituaties. De Pekelders kregen geen uitgespeelde kansen.