Volleybalvereniging Flash tevreden

Volleybalvereniging Flash tevreden over voorronde Nederlandse jeugdkampioenschappen.

VOLLEYBAL - Afgelopen zaterdag werd door de Volleybalvereniging Flash in Veendam de voorronde van de Open Nederlandse jeugdkampioenschappen (Asics Open) 2009 gehouden. Flash nam in de Parkstadhal deel met twee teams, de meisjes A en B. Meisjes B van Flash was voor deze ronde vrijgeloot. Flash werd weer door de Nederlandse volleybalbond uitgenodigd om zowel de voorronde op 3 januari als de halve finales op 28 februari te organiseren. Een klus die het bestuur van Flash met graagte aannam, omdat top-jeugdvolleybal altijd leuk is om in huis te hebben.

Het toernooi is voor meisjes A voorspoedig verlopen. De eerste twee poulewedstrijden tegen respectievelijk Reflex uit Kampen en Smash uit Beilen werden beiden gewonnen. Naaste concurrent Sleen won ook beide poulewedstrijden tegen dezelfde tegenstanders, zodat de onderlinge wedstrijd bepalend zou zijn voor de stand in de poule.

De poulewedstrijd eindigde echter in een 1-1. Gelukkig voor Flash bleek het saldo van de gescoorde setpunten net iets beter, waardoor Flash zich rechtstreeks plaatste voor de halve finales. Sleen was genoodzaakt een extra wedstrijd te spelen voor een plaats in de halve finales.

In de andere poule werd Lycurgus uit Groningen winnaar, terwijl Olhaco uit Hoogeveen veroordeeld werd tot de kruisfinale tegen Sleen de nummer 2 twee uit de andere poule. Sleen won deze wedstrijd uiteindelijk met 2-0.
Meisjes C van Flash begonnen hun poulewedstrijden goed met twee overwinningen. Tegen Sleen speelden de Flash/meisjes een verdienstelijke wedstrijd door gelijk te spelen. Met winst op Volco uit Ommen zou een halve finaleplaats zeker zijn. De spanning werd de Flashmeisjes echter te veel. De eerste set ging verloren.

De tweede set werd nog wel gewonnen, maar Flash had onvoldoende punten verzameld om poulewinnaar te worden. Flash was dus veroordeeld tot de kruisfinales. In de andere poule won Sudosa/Desto uit Assen alle poulewedstrijden. In de kruisfinale tegen de Meeuwen uit Zuidhorn bleven de Flash-meisjes gespannen volleyballen. Hierdoor ging deze wedstrijd en een plaats in de halve finales verloren.

Al met al kijkt Flash terug op een geslaagde dag. Flash kijkt uit naar de halve finales die op 28 februari in de Wildervanckhal worden gespeeld.