Nieuws

10 jarig bestaan MotorPlougN33
Foto's: GHD-PHOTOGRAPHY en Willem van der Werf

MOTORPLOUGN33 - De MotorPlougN33 bestaat 10 jaar. Reden genoeg voor het geven van een feest rond het thema Biker meets Fighter.

De MotorPlougN33 heeft een woelige historie achter de rug. Na vele omzwervingen op verschillende locaties in en om de gemeente Veendam, staat er sinds enige jaren een clubhuis aan de Jan Kokweg nummer 5, een vaste basis.


Mede door de goede samenwerking met de gemeente Veendam is er op deze plek een mooi clubhuis gebouwd, door alle leden en aanhang van de MotorPlougN33, recht tegenover de motorcrossclub Veendam.

De MotorPlougN33 bestaat uit 20 leden. Voor de helft uit Harley Davidson rijders de zogenaamde Bikers. Harley Davidson bestaat al 105 jaar.


De andere helft uit Fighters. Uiterlijke kenmerken van een Fighter. Het zijn veelal zware Japanse motorfietsen met veel PK's (klinkt beter als Newtonmeter), waarvan al het overbodige plastic is verwijderd, kuipdelen enz. Zo kaal mogelijk met een zeer breed stuur.

Met wezenlijke verschillen, maar in de basis allen liefhebbers van het motorrijden en de daar bij behorende randverschijnselen.


Om even terug te komen op de randverschijnselen. Het feest begon eigenlijk al op vrijdag 13 juni (hoezo ongeluksdag) met een grandioze overwinning van het Nederlandse elftal op Frankrijk.
De stemming zat er meteen goed in en werd onmiddellijk gevierd met de nodige versnaperingen, samen met onze eerste Duitse gasten. Die niet anders konden doen dan toegeven dat de Nederlanders beter zijn dan de Duitsers.


Zaterdag 14 juni komen er in de loop van de dag steeds meer bevriende Bikers en Fighters. Vriendschappen die ontstaan door de ontmoetingen tijdens op de meetings die worden bezocht door de leden van de MotorplougN33 in zowel binnen- als buitenland.

Gedurende de dag wordt door de Fighters "burnouts" gemaakt op de daarvoor speciaal geprepareerde vloer op het terrein van de Motorcrossclub Veendam.


Het feest barst om 18.00 uur los en speelt de eerste band Booster met stevige rock. Om 22.00 uur is het tijd voor de band Quaver Rock die ballads mixt met top 40 nummers.

En het bleef nog lang onrustig aan de Jan kokweg 5.


Zondag 15 juni werd het feest afgesloten met een barbecue c.q. afterparty.Voor meer foto's, zie ons fotoalbum.


  Reactie Plaatsen Of Bekijken....