Nieuws

Duo verantwoordelijk voor serie vernielingen
VERNIELINGEN - De politie heeft deze week een serie vernielingen aan een school in de Ds. Petersenstraat opgelost. Op grond van getuigenverklaringen en een buurtonderzoek konden twee jongens uit Veendam in de leeftijd van 13 en 15 jaar als verdachte worden aangemerkt. De politie noteerde bovendien de namen van het duo na een gepleegde vernieling bij de school.

De verdachten werden afgelopen maandag op het politiebureau gehoord. De knapen erkenden dat zij in de maanden februari en maart op verschillende data en tijdstippen vernielingen hadden gepleegd aan de school. Dit deden zij door met stenen ruiten van het gebouw in te gooien. De 15-jarige betreft een oud-leerling. De jongste van de twee verdachten gaf als reden voor de vernielingen stoerdoenerij op. Hij kon zo aan zijn andere kameraden verhalen over de gepleegde vernielingen.

Schade

De school heeft vijf keer aangifte gedaan van de vernielingen. Het totale schadebedrag bedraagt bijna 6000 euro. De verdachten mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie zal op grond van het dossier beoordelen wat met beide jongeren moet gaan gebeuren.


  Reactie Plaatsen Of Bekijken....